Mig centenar d'agents de policia han participat en un simulacre davant de situacions de crisi en el complex industrial de Puertollano, a Ciudad Real, en el qual s'han plantejat tres incidents crítics que han requerit l'actuació d'un equip de negociadors i la intervenció de l'equip tàctic GEO de la Policia Nacional espanyola.

Atacs terroristes amb drones

Un dels incidents simulat, i emmarcat en les funcions de fer complir la normativa vigent sobre vol de drones, va consistir la detecció d'un dron en les proximitats del complex. A través de sistemes d'inhibició electrònica es va interceptar la seva trajectòria, els policies especialitzats van aconseguir prendre el control de l'aparell obligant a aterrar en el perímetre exterior del recinte i agents TEDAX-NRBQ van aconseguir la seva neutralització mitjançant el robot.

Simultàniament, indicatius de seguretat ciutadana aconsegueixen la localització i detenció del pilot del dron.

Simulacre espectacular

A més, els agents van neutralitzar a un individu que va accedir corrent al complex i va poder ser detingut per un equip del GEO de la Policia Nacional. L'acció va comptar amb el suport d'un helicòpter del Servei de Mitjans Aeris que va sobrevolar la zona amb un tirador del Grup Especial d'Operacions (GEO) a la porta de l'aparell. També es va desactivar un explosiu simulat que portava el presumpte terrorista en una motxilla.

En un altre dels incidents simulats, agents especialitzats en la desactivació d'explosius van neutralitzar un vehicle amb possible material explosiu al seu interior. La furgoneta va ser localitzada en els voltants del complex industrial, de manera que agents de la Comissaria de Puertollano van efectuar el tall de la carretera d'accés al vehicle sospitós i agents TEDAX van desactivar la bomba amb un robot automatitzat.

Segons ha explicat la Policia Nacional en una nota de premsa, l'exercici ha permès posar en pràctica de forma coordinada i conjunta els procediments operatius de diferents unitats policials.