La policia ha agredit i detingut un noi amb problemes psicològics que era al carrer, al barri vell de Bilbao. El noi, que havia sortit de casa tot i el confinament per coronavirus, els ha explicat la seva situació als agents que tot i això l'han agredit a cops de porra.

Els fets han passat aquesta tarda de diumenge i tota l'escena ha estat gravada per l'usuari de Twitter @Erreharria1 que ha difós les imatges per les xarxes socials.

Dos cops de porra

En les imatges es pot veure com dos agents parlen amb el noi, al carrer, que sembla els explica quina és la seva situació. Tal i com es pot escoltar, es dedueix que el noi té problemes psicològics. Tot i això, un dels agents primer l'empeny i després li dona dos cops de porra fins que l'immobilitza a la paret.

Quan l'estan emmanillant, apareix la mare del noi que demana als agents que el deixin estar i els hi diu, en diverses ocasions, que "és boig". La dona s'agafa al seu fill i és quan el mateix agent que ha pegat al noi, l'arrossega per la força per apartar-la.

La mare colpejada i tirada al terra

L'escena continua en el següent vídeo, amb imatges encara més contundents:

Mentre arriben dos agents més per emportar-se al noi discapacitat dins el cotxe, la mare insisteix en què el deixin anar, repetint una i altra vegada que el seu fill té una discapacitat. És aleshores quan l'agent colpeja la dona repetidament amb la porra. Un segon policia la tira al terra i entre tres la immobilitzen. 

Tot això mentre els veïns que estan veient la violenta escena des de les finestres, recriminant l'actitud dels agents de la policia.

Crits i recriminacions dels veïns

Dos vídeos més mostren el moment en què detenen la dona i la fan entrar a un dels cotxes de la policia, per marxar tots posteriorment. En les imatges es poden veure almenys cinc vehicles policials a la zona, per detenir un noi discapacitat i la seva mare.

Tot això, mentre els veïns segueixen protestant des dels balcons i finestres de les cases del voltant, advertint la policia que tot està gravat.