L'arribada de la gota freda a Mallorca està deixant fortes pluges que ja han desbordat dos torrents i que amenacen de descarregar amb força a la Serra de Tramuntana. La coneguda com DANA (depressió aïllada en nivells alts) entrava aquest migdia pel nord-est de l'illa amb abundants precipitacions i algunes calamarsades. Fins al moment, els serveis d'emergències han hagut d'actuar en 23 incidents i els esforços dels efectius desplegats se centren ara a controlar el desbordament dels torrents de Caimari i Campanet.

La zona que s'està veient més afectada per la DANA està sent la Serra de Tramuntana, on ja s'han registrat més de 154 litres de precipitació acumulada que han obligat a l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a declarar l'alerta roja, informa el Diario de Mallorca. Les fortes pluges que es concentren en aquesta zona ja han desbordat els torrents dels municipis de Caimari i Campanet, deixant espectaculars imatges i obligant a tallar l'accés a la primera d'aquestes localitats a causa de la quantitat d'aigua que s'acumulava a la carretera.

Els efectes de la gota freda també s'han pogut constatar a Cala Millor, Cala d'Or o Portocolom, on s'han produït intenses calamarsades. Durant aquesta tarda s'han registrat fortes pluges al municipi d'Artà, on alguns negocis i carrers del centre s'han vist inundats, tal com han compartit diversos usuaris a través de les xarxes socials.

L'altre gran protagonista de la jornada ha estat el vent, que ha assolit ratxes de fins a 110 quilòmetres per hora en la Serra d'Alfàbia, a Bunyola, o de fins a 90 a la zona del Cap Blanc o a Llucmajor. A Portopí, els curiosos que s'han apropat al litoral han pogut observar dues espectaculars mànegues marines, fenomen que també ha tingut lloc en altres punts de l'illa com Magaluf, apunta el mateix mitjà.

L'Agència Estatal de Meteorologia mantindrà en nivell vermell el risc per pluges en l'àrea de la Serra de Tramuntana fins a la matinada aquest dimecres. El nivell taronja de risc segueix actiu per precipitacions i tempestes per a la resta del territori i no varia el color groc a les zones de costa.