L'escena que es pot veure en aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, gravat fa una setmana al metro de Barcelona, és una de les més habituals els darrers mesos: agents de seguretat aturen presumptes lladres que han assaltat turistes i residents per robar-los el mòbil o la cartera.

El que no és tan habitual és com els dos lladres aconsegueixen escapar-se dels vigilants de seguretat. I en aquest cas, d'una manera molt perillosa.

Els dos lladres salten a les vies i s'escapen cap a l'altra andana, i des d'allà, corren i marxen de l'estació. Els vigilants, per evitar-se posar en perill ells, i tal com marca el protocol, no salten a les vies, i els dos lladres, coneguts de la policia, s'escapen.

Un centenar de carteristes

És un més dels episodis d'inseguretat que s'ha acostumat a viure Barcelona i en concret el suburbà de la ciutat, la capital de Catalunya. Segons els Mossos d'Esquadra, cada dia hi ha un centenar de carteristes "treballant" al metro.

Des de fa pocs mesos, quan s'han disparat els robatoris amb violència al metro, els ciutadans han començat a respondre i són també habituals les actuacions de passatgers que agredeixen a lladres quan els enxampen amb les mans a la cartera