La Policia Nacional ha detingut a Torrevella (Alacant) un ciutadà gabonès que era reclamat per les autoritats italianes per violació i que havia fugit del quarter general de la policia de Torí saltant per una finestra.

Segons ha informat avui la Direcció General de la Policia, es tracta d'un home de 35 anys, alt i de complexió atlètica que es va oposar fortament al seu arrest i va haver de ser reduït per diversos agents.

Agressión sexual a Itàlia

La investigació va començar quan agents de la Policia Nacional especialitzats en la localització de fugitius van rebre la informació de què podria trobar-se a Espanya un ciutadà de la República Gabonesa reclamat a Itàlia per agressió sexual.

Aquesta persona ja havia estat detinguda per les autoritats italianes després de la comissió dels fets i, una vegada al quarter general de la Policia de Torí i en presència del fiscal instructor de la causa, va ser imputat com a autor d'una violació.

Es va escapar de la policia

En aquell mateix instant el detingut va saltar per una finestra amb una altura de quatre metres, sorprenent tant els agents de la policia italiana que es trobaven a l'habitació com el seu advocat.

Una vegada a l'exterior, i després de la caiguda, es va aixecar un mica atordit i va fugir a gran velocitat a l'estació Porta Susa de Torí.

Després de diverses setmanes de fugida i una complexa tasca de localització i vigilància dels agents espanyols i italians, va ser trobat en un pis ubicat en el centre de la ciutat alacantina de Torrevella, informa la policia espanyola. Per detenir-lo va ser necessària la intervenció de cinc agents perquè el detingut es va oposar activament.