Patricia Rus Torrejón és una jove maquilladora de 27 anys de Jaen, malalta de càncer de mama. Acaba de fer públic un vídeo, ja viral a les xarxes, en què expressa la seva protesta per l'oblit que estan patint molts malalts de càncer en època de coronavirus. No tot és Covid, diu la Patricia.

Una jove protesta per la situació dels malalts de càncer

"Soc pacient oncològica, pateixo càncer de mama i em veig en l'obligació d'haver de fer aquest vídeo per fer d'una manera o una altra una miqueta de soroll perquè siguem escoltats tots els pacients de càncer, sigui del tipus que sigui", explica la Patricia a través d'un vídeo fet públic a les seves xarxes socials que s'ha fet viral. "Amb 27 anys no estic disposada que em deixin morir".

"Jo vaig ser diagnosticada de càncer de mama al març, una setmana abans just que entrés l'estat d'alarma pel coronavirus. Des de març fins a primers de setembre he estat amb tractament de quimioteràpia".

Mesos després encara espera que l'operin

Revela la Patricia que uns dies abans que acabés l'última sessió de quimioteràpia, el seu oncòleg va determinar el començar a sol·licitar les proves pertinents per poder fer la revisió del preoperatori. "Em van dir que després de la quimioteràpia solen deixar un mes o mes i mig de descans per després poder entrar a sala d'operacions...".

Estem a finals de novembre, i encara que li han fet diverses proves: mamografia, ecografia, anàlisi de sang, etc... Encara ara la Patricia segueix sense notícies sobre la seva operació.

Patricia Torrejon /  Facebook

Patricia Torrejón, malalta de cáncer de 27 anys, es troba a l'espera de ser operada / Arxiu

"No tinc data. No tinc absolutament res. Actualment l'únic tractament que tinc són unes vacunes que em posen cada 21 dies, que suposadament serveixen per controlar el tumor i que no torni a créixer"