Una persona ha mort i una vintena més han resultat ferides en un espectacle pirotècnic durant la festa del "Grito de la Independencia" a Xalapa, Mèxic.

Diversos nens han resultat ferits

Els fets han passat aquest diumenge a la nit davant el "Palacio de Gobierno" de la capital de Veracruz quan alguns coets, en lloc de sortir disparats cap al cel, han explotat damunt dels assistents, entre els que hi havia molts nens tal com es pot veure en aquestes imatges:

Alguns han patit greus cremades per l'impacte dels coets, mentre que altres han resultat ferits durant l'estampida humana que hi ha hagut quan, de cop i volta, tothom ha intentat fugir a la vegada. En aquest moment de pànic, a un home de 50 anys li ha agafat un atac de cor i ha mort poca estona després a l'hospital.

Molts han acabat desmaiats mentre altres han hagut de ser traslladats a hospitals amb cremades de diversa consideració. Alguns testimonis asseguren que ha fallat la seguretat ja no estaven senyalitzades les sortides d'emergència.

Segons expliquen alguns dels assistents, els focs artificials no haurien agafat l'altura prevista, cosa que hauria fet que acabessin explotant contra els assistents. Alguns coets s'han incendiat malament quan han espetegat a l'aire mentre altres han explotat directament damunt les persones.