Un noi de 17 anys ha agredit brutalment i apunyalat a una cama la seva parella, major d'edat, davant del seu fill de 4, a Eibar (Guipúscoa). Els fets s'han produït aquest dimarts 7 de juliol a les 15.40 hores al carrer Sostoa-Tarren. L'agressor ha estat detingut després de lliurar-se a l'Ertzaina el matí d'avui, dimecres 8 de juliol. La víctima segueix ingressada a l'Hospital Donostia després d'haver arribat en estat molt greu a causa d'una ganivetada que li ha va travessar l'artèria femoral.

Un escena efereidora

L'escena és extremadament esfereïdora. L'agressor s'apropa decidit cap a la seva víctima. Quan ho veu, el menor, un nen de quatre anys, fill de la víctima, el saluda. "Hola", diu el nen amb un to que ja denota cert temor. L'agressor, presumptament un jove de 17 anys del que ha transcendit les inicials del seu nom: R.U.D, ni contesta. Es llença sobre la seva víctima i la comença colpejar.

Escales Mecàniques Eibar

Una dona ha estat brutalment apunyalada davant el seu fill per la seva parella de 17 anys en Eibar / Google Maps

Eren parella

Eren les 15.40 hores d'ahir dimarts 7 de juliol. Els fets es van produir a escassos metres de les populars escales mecàniques del carrer Sostoa-Tarren, no molt lluny de les dependències de la Guàrdia Civil. Tot indica que, en un nou cas d'aquesta xacra que és la violència de gènere, ell i ella eren parella. Es desconeixen els motius que l'han portat a cometre l'agressió.

Els crits del nen

Entre crits desesperats: "mama, mama!", el nen intenta defensar la seva progenitora, una dona de què, ara per ara, només se sap que és major d'edat. L'agressor es llança sobre ella i l'emprèn a cops de puny quan no li golpeja el cap contra el terra mentre li crida alguna cosa així com "què jures tu! Ja pots venir demà!".

El vídeo gravat per un testimoni

Un seqüència colpidora que grava un testimoni que posteriorment ha compartit el vídeo en xarxes socials. Sorprèn que la persona que grava l'agressió en cap moment faci res per defensar la dona.

Una ganivetada a la cama

Sembla que l'agressor marxa, possiblement per això el testimoni deixa de gravar. Però poc després, el jove torna i és aleshores quan clava a la seva víctima la ganivetada a la cama que ha provocat que continuï internada a l'hospital en estat molt greu. Ara sí, ell fuig.

La víctima, socorreguda pels veïns

Diversos veïns de la zona acudeixen immediatament a socórrer la víctima fins a l'arribada d'una ambulància i de l'Ertzaina. Els mateixos veïns es fan càrrec del petit, en estat de xoc després de presenciar l'agressió patida per la seva mare.

La dona continua ingressada

En un primer moment els serveis mèdics s'emporten la noia plenament conscient a l'Hospital de Mendaro, però com la ganivetada li havia causat una ferida que li ha perforat l'artèria femoral el seu estat ha acabat sent molt greu, pel que posteriorment la traslladen a l'Hospital Donostia, on continua ingressada.

ertzaina bilbao

L'agressor s'ha entregat en una comissària de l'Ertzaina / EFE

L'agressor fuig

Va ser la mateixa agredida la que va facilitar a l'Ertzaina la identitat del seu agressor. La policia va tardar tan sols uns quants minuts a arribar a la casa que, segons explica un testimoni al Diari Basc, ambdós comparteixen, no molt lluny d'on es va produir l'agressió. Però encara que s'havia refugiat en un primer moment allà, quan van arribar els agents, ja no estava, havia fugit.

L'agressor s'ha acabat lliurant

La policia autonòmica basca va posar immediatament un dispositiu de recerca i captura. Finalment ha estat el mateix sospitós el que s'ha lliurat aquest matí en una comissària de l'Ertzaina.