La càmera instal·lada a l’habitació d'uns bessons de dos anys als Estats Units va captar el moment en què els cau a sobre una prestatgeria de la marca Brimnes, una de les conegudes i demandades a Ikea.

Prestatgeria Brimnes

Els fets van tenir lloc el passat 3 de juny a l’estat de Califòrnia, a l’habitació dels fills del Dan i la Nicole Oka. En les imatges gravades per una càmera a la cambra es veu el precís moment en què la prestatgeria cau sobre els bessons que estaven jugant.

En el vídeo es veu com els nens, de dos anys, intenten pujar a la prestatgeria que finalment cedeix i cau damunt d’ells. Els crits i plors dels bessons alerten els pares que immediatament entren a l’habitació i els rescaten.

La prestatgeria de Brimnes feia 2 metres  d'alçada i incloïa dos calaixos a la part inferior, amb quatre prestatges.

Estanteria Brimnes

La prestatgeria Brimnes d'Ikea, idèntica a la que va caure sobre els bessons

Assegurada a la paret amb suports

L’incident es va produir de nit, quan els bessons ja eren al llit, però es van aixecar per jugar d’amagat dels pares i les conseqüències van ser gairebé fatals. "Els meus fills podrien haver mort", va dir la mare al diari USA Today.

Nicole Oka explica que “tenia molta por que això succeís” i assegura que per a ella va ser "traumàtic" quan va entrar a l’habitació dels bessons i va veure què havia passat.

Els pares havien comprat la prestatgeria Brimnes a Ikea l’any 2017. Quan la van muntar, i en veure que podia ser un perill,  van comprar uns suports per a mantenir-la ferma a la paret.

Ikea investiga l'accident

La portaveu d'Ikea, Hanna Bengtsander, ha explicat en un comunicat que l'empresa estava investigant els fets. "Actualment estem revisant el vídeo i necessitem més temps per entendre millor els detalls", ha assegurat, sense afegir cap més comentari.

Segons el diari USA Today, al menys 459 nens han mort per accidents causats per incidents amb mobles des de l'any 2000. Segons l’informe, les prestatgeries d'Ikea ​​han causat al menys cinc morts des l’any 2014.

Mobles insegurs

El 2017, Ikea va retirar 17,3 milions de mobles que no complien amb els estàndards de seguretat requerits. La prestatgeria Brimnes que va caure sobre els bessons el passat 3 de juny, havia estat retirada del mercat l’any 2016.

El passat mes de gener, Ikea va acceptar pagar 46 milions de dòlars (42 milions d’euros) als pares de Jozef Dudek, un nen de dos anys que va morir el 2017 després que una calaixera caigués sobre ell.

Els pares van demandar a Ikea, acusant a l'empresa sueca de saber que el moble en qüestió representava un perill, però tot i això no ho havien advertit als consumidors.