Durant les darreres hores, alguns usuaris de les xarxes socials han mostrat el seu desconcert en relació als efectes de la borrasca Filomena. La neu? "Falsa. És plàstic". El propòsit: "Enganyar-nos". Bé, tot plegat, difícil de pair. Pensàveu que els negacionistes només existien en termes epidemiològics? Doncs no. 

Nova conspiració negacionista: "la neu és plàstic"

Amb això de la Covid-19 gairebé ens n'haviem oblidat que els conspiranoics existeixen en tots els àmbits. Aquest cop, coincidint amb les nevades històriques a Catalunya i Espanya, una nova camada de petits rebels s'ha enfrontat a l'ocult sistema -inaccessible per la resta de mortals-: "Això és la merda que ens envien, pur plàstic. Segueixen enganyant-nos amb tot", comenta una dona -fins ara profeta de la teoria-, mentre intenta calar foc a una bola de neu. 

Conspiración nieve / RRSS

Negacionistes afirmen que la neu és plàstic / RRSS

És clar, "a l'escalfar la neu amb la flama amb l'encenedor s'hauria de desfer immediatament". I no ho fa. Més aviat es queda de color fosc, com cremada, i amb "pudor a plàstic". Tot encaixa, "no és neu de veritat". Cas resolt?.. No tan ràpid. 

Temps per la discussió

La repercussió de les acusacions conspiranoiques han fet que alguns usuaris, des d'una vessant científica, s'hi enfrontin. El biòleg i divulgador Álvaro Bayón ha explicat que "si la bola de neu està atapeïda elimines l'aire que hi ha entre els flocs de neu i el gel està en contacte amb... més gel. Es converteix en 'una unitat' i la calor es dissipa per tota la massa. Per això tarda en desfer-se". I afegeix que, en cremar la neu amb l'encenedor "estem cremant un combustible, que conté una interessant quantitat d'impureses que, al cremar-se, s'instal·len a la superfície". 

En fi, quedi qüestionada la conspiració, en tot cas. No perdrem més temps a comprendre perquè la neu és neu, aquí va fil pels interessats. 

El moviment negacionista ataca de nou

Amb això de la pandèmia semblava que els creients terraplanistas, reptiloides... havien desaparegut, eclipsats pel moviment negacionista i antivacunes, però es tractava d'un miratge. Només calia un nou gran esdeveniment. 

Amb la nevada més important del segle, els conspiranoics han tornat a la càrrega, des del seu esperit crític i contracorrent. Sovint, poden arribar a ser brillants. Aquest cop, no obstant això, es troba a faltar un xic més de bagatge, sempre aparentment.