Nou rebombori als Mossos d'Esquadra. Les imatges en vídeo d'un cotxe patrulla de la policia catalana en marxa amb música màquina a tot drap s'han filtrat a les xarxes socials. A l'interior del cotxe patrulla: dos agents de Seguretat Ciutadana de la regió policial de Girona.

Aquestes imatges es poden convertir de nou en un mal de cap pels Mossos d'Esquadra, després d'una setmana que ja van ser notícia per la detenció d'un agent de la comissaria de Ciutat Vella per tràfic de drogues.

Els Mossos van amonestar als dos policies

Els Mossos d'Esquadra han amonestat als agents, després d'investigar els fets i aclarir com s'han fet públiques les imatges.

Evidentment, el comportament dels dos agents -que porten mascaretes, fet que confirma que les imatges són recents i durant la pandèmia, tot i que s'han fet públiques ara- no s'ajusten al protocol que han de seguir els agents dels Mossos d'Esquadra a l'interior d'un cotxe patrulla.

ElCaso.cat ha pogut confirmar que les imatges s'han gravat en una de les carreteres properes a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), tal com es pot veure al cartell que, durant la moguda ruta, apareix al voral de la carretera. El dia exacte de la gravació va ser el 22 de març, segons s'ha pogut saber ara. En aquell moment, en ple confinament, un agent va enviar el vídeo a un familiar i després aquest el va penjar a la xarxa.

La policia catalana va obrir una investigació interna per aclarir els fets. Amb el testimoni dels dos agents i la versió que van recollir els seus comandaments, es va amonestar verbalment als dos policies.

Una foto de Felip VI penjat en una comissaria

No és el primer cop que els Mossos la fan grossa amb les xarxes socials. El dia que el rei d'Espanya, Felip VI, va visitar Barcelona, va aparèixer una figura que emulava el monarca, penjada a la carretera.

Agents de Trànsit dels Mossos la van traslladar al magatzem de la seva unitat i allà un agent va fer una foto i la va compartir a xarxes. En poca estona es va viralitzar. La policia catalana va obrir una investigació per aclarir com s'havia filtrat la fotografia. Encara no s'ha fet públic si van caçar al mosso-fotògraf.