Nou vídeo polèmic dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana torna a posar-se en el focus mediàtic per una nova actuació, en aquest cas a Sabadell, davant d'un centre mèdic.

Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria d'aquest municipi van fer ús de la pistola taser aquest dimecres, 25 de novembre, contra una noia que patia un atac d'angoixa a les portes d'un CAP, tal com es pot veure en un vídeo que s'ha fet viral. Els fets van passar al voltant de la una del migdia.

A les imatges es poden veure instants després del tret, i es veu com de la pistola taser -una arma no letal que provoca descarregues elèctriques que fa un parell d'anys que fan servir els Mossos d'Esquadra- pengen uns fils, que són els que serveixen per conduir la descarrega fins al cos de la persona que els Mossos d'Esquadra volen abatre.

Una noia alterada però no armada

En aquest vídeo, segons les primeres informacions aconseguides per ElCaso.cat, els Mossos van disparar contra una noia que s'havia posat molt nerviosa i agressiva després de no poder ser acompanyada per la seva mare en una visita que tenia al centre.

Per les mesures de prevenció de la Covid-19 la mare de la noia no va poder entrar al centre i ella es va posar molt nerviosa. Fins i tot, segons el centre mèdic, va donar cops al personal sanitari i també al material de l'ambulatori.

Dos mossos ferits lleus

Els mateixos responsables del centre mèdic van avisar als Mossos d'Esquadra. Ni les imatges ni els testimonis mostren que la noia que ha rebut el tret de la pistola tàser dels Mossos anés armada.

Taser Sabadell suelo

Moment de la retenció de la noia, a terra, per part de diversos agents dels Mossos d'Esquadra 

La policia catalana va intentar parlar amb la noia, però segons la versió dels Mossos, va seguir alterada i va agredir a dos policies, que van resultar ferits lleus. Per tal de poder-la reduir es va fer ús de la pistola taser. Quan la van poder abatre, la van emmanillar i el SEM la va traslladar a un altre centre mèdic. Va quedar detinguda per atemptat contra els agents de l'autoritat i danys, segons els Mossos.

Vídeo de l'actuació, nova polèmica a Mossos

Els Mossos han analitzat l'actuació i consideren que va ser correcta i lamenten que només s'han difós les imatges finals de l'actuació, quan la noia ja havia quedat retinguda a terra. Testimonis presencials van increpar als policies durant l'actuació.