Vince Reffet, conegut l''home volador' per ser un dels grans referents dels vols extrems, ha mort aquest dimarts en un entrenament sobrevolant el cel de Dubai.

Mor l''home volador' en un entrenament a Dubai

"Amb una tristesa inimaginable anunciem l'òbit del pilot de Jetman, Vincent (Vince) Reffet, mort aquest matí del 17 de novembre durant un entrenament a Dubai". Aquestes són les paraules amb què s'ha acomiadat Jetman de Vince Reffet, més conegut com l''Home Volador'.

Jetman és una empresa amb seu als Emirats Àrabs Units que aspira a "crear un futur d'individus voladors que canviarà la forma en què els humans experimentem el món".

Vince Reffet 2 / Youtube XDubai

Vince Reffet, anomenat l''home volador', tota una icona dels vols extrems, ha mort aquest dimarts sobrevolant Dubai / Youtube_XDubai

Un gran historial d'espectaculars vols extrems

"Vince era un atleta talentós i un membre molt estimat i respectat del nostre equip. Els nostres pensaments i pregàries estan amb la seva família i amb tots aquells que el coneixien i havien treballat amb ell".

Vince Reffet, de 36 anys i nacionalitat francesa, havia protagonitzat grans gestes amb el seu company de Fred Fugen en vols amb vestit amb ales i jetman (equipat amb minimotors). Una de les seves proeses més recordades data de 2017, quan va aconseguir entrar en un avió en ple vol. Abans havia volat al costat d'un Airbus A380 o a la Patrulla de França.

La seva última gran proesa

La seva última gran aventura va ser el 14 de febrer quan, propulsat per l'equip dissenyat per Jetman, es va elevar sobre la platja de Dubai i va protagonitzar un vol sobre l'imponent horitzó de Dubai, dominat per Burj Khalifa, el sostre del món amb 828 metres d'altura.

"Una fita mundial en la recerca d'un vol humà cent per cent autònom: un enlairament des de terra per assolir un vol a gran altitud", va ressenyar llavors la firma.