Miguel Casañ, un anestesiòleg valencià, assegura a un vídeo que s'ha encomanat de la cepa britànica del coronavirus i adverteix que la situació "anirà a més" i que es tracta "d'una malaltia del dimoni".

Un anéstesiologo encomanat de la cepa britànica explica la seva afecció

El testimoni és devastador: "He pensat aquests dies que em moria. He vist la mort molt de prop", afirma Francisco Miguel Casañ, un anestesiòleg de l'hospital Doctor Peset (València). Durant sis minuts, el metge explica la seva experiència després d'encomanar-se de la temible soca britànica de Covid-19. Aquesta variant és "més agressiva i contagiosa. Res a veure amb l'onada de març", afegeix.

En primer lloc, el metge agraeix les persones que han pregat per a la seva prompta recuperació, que sap "que fa falta". Explica que és "anestesiòleg en aquest mateix hospital" i que no s'ha encomanat "fent cap barbaritat". De fet, afirma haver "mantingut totes les mesures de seguretat". Es va infectar a través de la seva filla, que treballa d'infermera al mateix centre sanitari.

Hospital Doctor Peset / Wikimedia Commons

Un anestesiòleg explica la seva experiència amb la soca britànica de la Covid / Wikimedia Commons

La seva filla li va encomanar a Miguel i després el virus es va expandir "per tota la família -6 membres-", lamenta, emocionat, l'anestesiòleg. Fins i tot es va veure afectat el seu "net de 15 anys, que encara està amb febre". La majoria dels components de la família van ingressar d'urgència, però afortunadament no es van lamentar víctimes mortals. No obstant això, Miguel encara segueix lluitat per la seva vida ingressat a l'Hospital Doctor Peset.

"Veig les radiografies i m'espanto"

El transcurs de la malaltia va ser sobtat per a Miguel: "El 29 vaig fer-me la prova PCR i el dia 1 estava ingressat amb una pneumònia doble, als dos pulmons". L'anestesiòleg ha tingut la sort que "els meus companys mhan cuidat", però l'afecció que li ha produït ela nova soca li va sorprendre moltíssim: "Veig les radiografies i m'espanto. Soc metge i entenc el que tinc".

Per sort, Miguel diu tenir una bona capacitat pulmonar i "no ha fet falta intubar-lo, això m'hauria matat", sospira. Malgrat que ara està millor, es nota molt fatigat i se li ha "atrofiat tot".

La nova soca, "una efermedad del dimoni"

Miguel ha aprofitat el comunicat per transmetre el seu punt de vista sobre la nova soca britànica de coronavirus: "Això és una malaltia del dimoni", afirma taxatiu. "Cal lluitar contra ella amb totes les forces. N'hi ha prou amb baixar la guàrdia en un moment determinat i ja t'has encomanat, quan menys te l'esperes," ha afegit.

"Jo tinc 61 anys. Estan fent una feina formidable amb mi. Si fos una persona una mica més gran o amb una altra patologia cardíaca o pulmonar, el temps mitjà de vida són dos dies", lamenta Miguel. Per això, l'anestesiòleg demana a la ciutadania "de ser prudents i guardar les distàncies, però no acovardar-es". Això sí, "no us relaxeu. Es tracta de la soca anglèsa, una variant molt contagiósa, molt més que l'altra". Finalment, Miguel avisa: "Això anirà a més si no ho parem entre tots"