Les fortes pluges caigudes a l'Índia a finals d'agost van provocar que diversos habitatges s'ensorressin, entre elles la que donava empara a aquesta família canina. La mare va poder salvar-se de l'ensorrament, però els cadells van quedar enterrats.

Va començar llavors una lluita desesperant de la mare per salvar els seus fills en què va ser necessària la intervenció humana, tal com es veu en el vídeo que ha compartit la protectora Animal Aid de India.

Els rescatadors de la protectora van acudir a la zona alertats pels veïns que van escoltar els lladrucs de la gossa. Pensaven que els cadells havien perdut la vida, però en arribar al lloc van topar amb el nerviosisme anormal de la gossa.

Cada minut era clau perquè l'home que es va disposar a ajudar els animals no sabia quant temps portaven allà atrapats. Sense dubtar-ho, es va posar a treure roques al lloc que assenyalava la gossa. La mare, alhora, provava d'apartar terra amb les seves potes i treure alguna pedra amb la seva pròpia boca.

Durant tot el rescat la gossa es mostra molt nerviosa. No es calma fins que el rescatista dona amb la cavitat en la qual hi havia els dos petits atrapats i els treu. Els cadells de seguida es van posar a mamar de la seva mare en senyal que es trobaven bé.