La nit de Sant Joan va acabar, per quatre joves, a la capella de la Pietat de Berga. Hi van entrar potser per demanar perdó pel delicte que estaven a punt de cometre. Per ells segurament va ser una bretolada però els Mossos els busquen com a autors d'un delicte de furt.

No té valor econòmic

Eren les 10 del matí del dia de Sant Joan, l'endemà de la revetlla i del darrer dia de Patum i quatre joves, tal com es pot veure en aquestes imatges que ha difós Mossos d'Esquadra, entren a la capella i s'emporten una figura religiosa.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, la figura no té un alt valor econòmic però sí històric i la policia, arran de la denúncia que van presentar els responsables de la capella, l'estan buscant. Amb la difusió de les imatges han demanat col·laboració ciutadana per poder trobar els quatre lladres i recuperar la figura del crist.

No només els va veure Déu

El robatori va ser perpetrat a l'interior de la capella de la Pietat, una construcció austera per fora però que dintre té una decoració totalment neoclàssica i que està protegit com a bé cultural d'interès local. Poc es pensaven que a més de Déu, també les càmeres de seguretat enregistrarien el seu robatori.

PIETAT 003

Imatge del crist, cedida pels Mossos.

Qui pugui aportar pistes per resoldre aquest robatori es pot posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra a qualsevol comissaria de la policia catalana arreu del territori o trucant al 112.