El repunt de criminalitat que preocupa a veïns i autoritats a la zona litoral de la ciutat i al districte de Ciutat Vella no s'atura. Els robatoris, cada cop amb més violència, s'han convertit en el pa de cada dia als punts de la ciutat que durant l'estiu són presos pels turistes.

En aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat es pot veure com aquest dissabte de matinada un grup de cinc persones van assaltar, a la Barceloneta, a dos turistes amb extrema violència.

Els lladres s'organitzen en grups per anar de "cacera" d'objectius. Quan el tenen identificat, un dels lladres amb bicicleta es posa davant d'ell i els altres, per darrere, l'assalten. Com es pot veure a les imatges, els lladres no dubten en fer servir la violència per fer-se amb el botí. El turista agredit cau a terra, i allà segueix rebent cops. Finalment el turista, vestit de blanc al vídeo, pot marxar corrents i desfer-se dels lladres.

Grups organitzats de lladres a la Barceloneta

Segons han explicat diversos testimonis a aquest mitjà, el vídeo està gravat per una càmera de seguretat del carrer de la Maquinista de la Barceloneta -el carrer uneix el passeig Joan de Borbó amb el passeig marítim.

Fonts policials han acceptat que estan investigant el vídeo que s'ha filtrat i que és habitual que grups organitzats de lladres actuïn d'aquesta manera en punts de la Barceloneta, assaltant amb molta violència lladres pels carrers d'aquest barri.

Els lladres, la majoria de nacionalitat estrangera, assalten sobretot turistes, un blanc fàcil i que normalment disposa de diners en efectiu i de terminals mòbils d'alta gamma.

Reforç amb antidisturbis dels Mossos

Davant del descontrol d'aquesta zona de la ciutat, els Mossos d'Esquadra, de manera coordinada amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, han activat un pla de xoc amb agents especials en antiavalots i armes llargues per desplegar-se a la Barceloneta i al Port Olímpic per reforçar-ne la seguretat.

Lladres a la cacera de turistes

L'assalt violent enregistrat a la Barceloneta recorda molt la manera com un grup de lladres també assaltaven turistes al Raval fa pocs mesos. En aquell moment, i també gràcies a les càmeres de seguretat, els Mossos van poder detenir part dels implicats.