Dave Monklova, un jove mexicà, ha estat agredit "per parlar espanyol" per telèfon amb un amic mentre passejava per Dublín.

El jove ha penjat a les xarxes socials un vídeo en què es veu dues noies menors d'edat retraient-li que parli en el seu idioma i anomenant-lo immigrant en to despectiu. "Quin és el problema", els etziba el jove, i elles li responen: "no ets d'aquest país, aquest és el meu problema".

L'incident va tenir lloc l'1 de juny passat al veïnat de Windy Arbour. Tal com es veu en el vídeo, les joves es mostren histèriques i l'emprenen a crits i a cops contra ell, que els demana que es tranquil·litzin.

Dave estudia a Irlanda i assegura que no vol generalitzar perquè "malgrat que hagi passat això no es pot dir que Irlanda sigui un país racista". Però sí que alerta del comportament que tenen alguns joves com aquestes dues noies que se senten immunes a l'hora d'actuar així "per estar protegits per la llei". Les agressores han estat identificades i condemnades a pagar-li els auriculars que li van trencar.