En Joan és un gat de carrer de Bunyola, a Mallorca, que, dilluns de la setmana passada, va patir un salvatge atac per part d'un veí de la població. L'animal, que forma part d'una colònia establerta des de fa vint anys en aquesta població de la Serra de Tramuntana, va decidir seure a l'escala que dona accés a la terrassa d'una casa. L'amo va decidir que no l'hi volia i el va ruixar amb salfumant, una substància molt corrosiva.

L'animal va començar a convulsionar i a intentar netejar-se el líquid amb la llengua i una voluntària de la protectora Moixons i Moixonies va sentir l'olor i es va adonar del què havia passat. L'animal ja estava traient escuma per la boca, amb el cos totalment irritat i cremat

La noia va agafar el gat i el va portar al veterinari. Tots dos van acabar, de fet, amb les mans irritades per culpa de la substància. L'animal va haver de ser sedat perquè es tranquil·litzés i el poguessin rentar i medicar-lo.

L'individu va negar-ho tot

Mentrestant, la policia local va anar a la casa on el gat havia estat atacat. L'individu, però, va negar que li llancés res. Segons la protectora, no és el primer cop que aquest home, que fa pocs anys que viu a la zona, agredeix un animal.

La protectora Moixons i Moixonies assegura que la colònia, que fa 20 anys que està al mateix lloc, està registrada, legalitzada i controlada pels voluntaris de l'entitat, que des de fa cinc anys du a terme una campanya per esterilitzar tots els animals i donar-los les cures que necessitin.

Ara, gràcies a la ràpida actuació de la voluntària i del veterinari, en Joan s'està recuperant de les seves ferides. Segons ha explicat l'associació, el gatet encara està sedat per alleujar el dolor que encara té, sobretot a la gola arran del salfumant que es va empassar quan se l'intentava netejar desesperadament.

En tot cas, el Joan evoluciona favorablement, i l'entitat ha agraït totes les mostres de suport que ha rebut per aquest enèsim - i menyspreable - cas de maltractament animal.