L'influencer Jay Tommy ha simulat una degustació i ha regalat gelats de sabó a persones indigents. El jove, acompanyat d'altres de la seva estirp, ha gravat les persones sense llar mentre menjaven el regal "enverinat". Mentre el mengen, Jay Tommy riu i els ridiculitza, en una escena indignant. 

Els autodenominats 'influencers' han rebut múltiples crítiques per la seva actuació pels carrers de Cartagena, a Colòmbia. Un dels implicats es'ha entregat a la Justícia i haurà de pagar una multa de més de 300 euros, de moment. L'altre responsable principal, conegut com a Jay Tommy, ha emès un comunicat a través del seu advocat per demanar disculpes i ha restringit el compte de les seves estimades xarxes socials.

Influencers regalen gelats de sabó a indigents

Milton Andrés Domínguez, més conegut com a Jay Tommy, s'ha guanyat el repudi unànime per una "broma" a un grup de persones sense llar: els va donar per menjar gelats fets amb sabó. L'influencer colombià, qui té més de 70 mil seguidors a Instagram, ha comprat pastilles de sabó, pals de gelat i xocolata per enganyar els indigents. Ha fós la xocolata i l'ha abocat sobre el sabó per convèncer-los que es tractava d'un gelat de veritat. A continuació, ha sortit al carrer amb els seus amics -càmera en mà, clar; i els ha regalat els gelats a les persones més desfavorides.

Jay Tommy, en els vídeos que ell mateix va compartir, acompanyat d'altres joves, els demana als escollits que responguin si els ha agradat el sabor o no. A més, també apareixen les escenes d'elaboració dels gelats falsos que després ha distribuït de manera gratuïta als carrers de Cartagena.

L'influencer Jay Tommy / Cedida

Un influencer enganya indigents perquè mengin gelat de sabó / Cedida

Condemnen els influencers per la seva "broma"

Els usuaris han condemnat l'actuació de Jay Tommy i els seus amics, i la Fiscalia també. L'òrgan disciplinari ha anunciat en el seu compte de Twitter que ha obert una investigació i que "avança actes urgents per identificar els implicats". No es tracta d'una tasca gaire difícil -els influencers es van gravar delinquint-, per la qual cosa Jay Tommy i els seus amics estan en un bon embolic. Per això, Gian Antoine Hard, un dels amics de l'influencer que ha liderat l'indignant fet, ha publicat un vídeo en el qual va demanar disculpes públiques i posteriorment es va entregar a la Justícia: "El vídeo que es va fer no va ser amb cap mala intenció, ni de bon tros. Va ser una simple broma", ha assegurat el jove influencer. Una broma, de moment, que li ha costat una multa de 300 euros.

D'altra banda, Jay Tommy ha emès un comunicat demanant disculpes a través del seu advocat: "Les seves accions han estat emmarcades en la intencionalitat humorística i, de cap manera, no ha volgut afectar a cap persona amb les seves accions", argumenta el document. Finalment, en influencer ha demanat "sinceres disculpes als qui s'hagin sentit afectat per les accions ocorregudes a partir de la broma, especialment a les persones que van participar en aquesta".

Jay Tommy, un tipus reincident

Sorprenentment, aquesta no és la primera vegada que Jay Tommy està vinculat a algun escàndol. El seu currículum és ple de seqüències desafortunades, que paradoxalment l'han portat a la fama. Al 2019, per exemple, l'influencer i els seus amics es van disfressar de policies i van detenir un adult gran. Els joves van requisar la bossa de la víctima i el van fer creure que seria empresonat per tinença de cocaïna.