Un brutal incendi a La Palma (Illes Canàries) ha obligat a evacuar més de 300 persones d'11 barris diferents. El foc es va iniciar divendres a la tarda i, actualment, ja han aconseguit controlar-lo.

Espectacular foc

L'incendi es va iniciar al poble de Garafía i s'ha estès molt ràpidament. En el vídeo es pot veure com un espectacular foc arrasa amb el bosc mentre els helicòpters, carregats d'aigua, l'intenten apagar.

El dispositiu contra incendis de La Palma, amb l'ajuda dels bombers i de la Brigada de Reforç en Incendis Forestals, estan fent tot el possible per aturar el foc que, afortunadament, ja el tenen controlat.

Avançava de manera devastadora

El foc està afectant diverses zones de l'illa, però la que més preocupa és la zona de Briesta, ja que l'incendi estava avançant de manera devastadora, tot i que, per sort, ja l'han aconseguit estabilitzar.

A més, no és el primer cop que es produeix un incendi d'aquestes dimensions a Garafía i, de fet, el 2002 va haver-hi un espectacular incendi a la mateixa part de l'illa i per les mateixes causes: per culpa de les fulles dels pinars secs.

Incendio / Twitter: @LaPalmaAhora

Encara no s'ha aconseguit controlar el perillós foc, que avança de manera devastadora per tota l'illa / Twitter: @LaPalmaAhora

Alerta màxima

Divendres a la nit, després d'estar intentant apagar el foc tota la tarda sense èxit, han demanat a la Unitat Militar d'Emergències que ajudin a controlar l'incendii, ràpidament, s'han incorporat a l'operació.

La Palma, igual que la resta d'Illes Canàries, està en alerta màxima d'incendis forestals per culpa de les extremes temperatures de les últimes hores, segons informa Canarias Ahora.