El mòbil que els membres de La Manada van lliurar per demostrar la seva innocència en el cas de la violació múltiple als San Fermins el 2016 va servir per descobrir els indicis d'un altre delicte sexual que va tenir lloc a Pozoblanco (Còrdova) i que des d'aquest dilluns s'està jutjant al Jutjat Penal número 1 de Còrdova.

Després que els cinc membres de La Manada fossin condemnats per agressió sexual i entressin a la presó, la Policia va continuar investigant els arxius dels condemnats i van descobrir indicis d'altres abusos sexuals comesos dos mesos abans.

Vídeo "sense autorització"

La defensa ha plantejat la nul·litat del vídeo en entendre que es vulneren diferents articles constitucionals i que va intervenir la Policia Foral de Navarra "sense autorització judicial", mentre ha demanat la suspensió de la vista fins que es resolgui la qüestió. "En dret penal no tot és vàlid", ja que en aquest cas "no hi havia cap investigació criminal" per l'assumpte de Pozoblanco.

I és que, "no hi ha cap autorització expressa perquè s'analitzessin els telèfons que es van aportar com a prova" en el cas de Pamplona, on no "se'ls van intervenir els telèfons", sinó que "ells els van aportar com a prova", perquè els fets de Navarra no van tenir lloc com denunciava la jove víctima madrilenya.

L'advocat dels acusats demana la nul·litat del vídeo perquè la policia va intervenir sense autorització judicial

 

En aquest sentit, l'advocat ha remarcat que "no s'autoritzava cap investigació més enllà dels fets ocorreguts a Pamplona", de manera que "no existia autorització judicial" i sí que creu que "hi ha excés policial" per a "una causa general" contra els seus clients.

Al fil, ha dit que el jutge d'Instrucció 4 de Navarra "hàbilment se'n va adonar" que el vídeo no només "no anava enlloc i necessitava l'existència d'una denúncia", de manera que "el jutge situa Pozoblanco dins de la seva jurisdicció i envia a dos agents de la Policia Foral perquè localitzin a la noia a Pozoblanco i obtenir una denúncia per donar peu a justificar tota la investigació, i així ho fan".

Per tant, ha subratllat que "la noia va denunciar amb el vídeo i va afegir una sèrie d'elements que estan fora del vídeo": una conversa telefònica, la seva denúncia al Jutjat de Pozoblanco i després una següent declaració que presta en instrucció.

A més, ha citat que "no contents amb això, els agents a part de portar-se ja el preuat trofeu de la denúncia, que pogués servir com a justificació de la investigació, no se'ls ocorre millor cosa que extreure cabells de la noia per esbrinar sis mesos després si tenia 'burundanga'".

"Hi ha consentiment" dels acusats

Mentrestant, el fiscal s'ha oposat "radicalment" a la nul·litat del vídeo perquè "hi ha consentiment exprés dels quatre acusats perquè s'examinin els seus telèfons mòbils, reforçat pel cosentiment presumpte, com subministrar les claus d'accés als seus telèfons".

Així mateix, ha assenyalat que "no s'ha produït una ingerència en el dret a la intimitat dels acusats", alhora que ha insistit que "l'obtenció dels vídeos per la Policia Foral no està emparada només per consentiment exprés, sinó per resolucions judicials". Segons el seu parer, hi ha hagut "una troballa inevitable" per part de les forces policials i com a conseqüència d'això s'inicia la investigació.

Uns enregistraments molt vexatoris

Per la seva part, l'advocat de la jove s'ha oposat a anul·lar el vídeo, perquè "no hi va haver limitació en l'accés als telèfons per part dels acusats, que van autoritzar la Policia perquè accedís al contingut", per la qual cosa ha assegurat que "és lícita l'actuació".

"Són uns enregistraments tan vexatoris, que demano, si us plau, que no s'anul·lin"

 

I la lletrada de l'acusació popular s'ha oposat a la nul·litat del vídeo demanada per la defensa, perquè "hi ha consentiment perquè els mòbils fossin investigats" i en ells "es descobreixen uns fets diferents" als de Pamplona.

Segons ha afirmat, "són uns fets delictius que requereixen que s'arribi a un procediment penal amb totes les garanties" i "no hi ha hagut vulneració de drets fonamentals de cap dels acusats", al que ha sumat que "la jove no va denunciar perquè tenia molta por i no els coneixia". Per a l'advocada són uns enregistraments "tan vexatoris", que ha demanat al jutge, "si us plau", que no les anul·li.

Els fets van passar en la nit de l'1 de maig de 2016 i es van fer públics el setembre de 2016 en la investigació de la causa que s'estava desenvolupant a Pamplona i en la qual eren implicats els quatre acusats en aquest cas i un membre més de l'esmentat grup, fets pels quals ja es troben a la presó.