El vídeo d'un home salvant en l'últim moment un nen de tres anys després que la seva mare el llenci desesperada pel balcó per evitar que es cremi en un incendi ha donat la volta la món i ha deixat tothom qui l'ha vist en estat de xoc.

Un heroi quotidià

Phillip Blanks és un Marine retirat dels Estats Units retirat de 28 anys, antiga estrella universitària de futbol americà i ara, tot i que no porta capa, també un heroi quotidià, que són els que realment importen. La seva extraordinària gesta ha estat salvar al vol un nen de tres anys a qui la seva mare llença pel balcó des d'una alçada de tres pisos mentre un incenci fora de control crema casa seva. 

 

Atrapats al balcó del pis en flames

Els fets van passar divendres passat, 3 de juliol, a Arizona (Estats Units). Explica Blanks que estava descansant, tranquil, a casa seva quan de sobte va escoltar que algú cridava que hi havia un incendi. Quan va sortir corrents i descalç de casa, es va trobar una mare i el seu fill de tres anys atrapats al balcó del seu pis en flames. La mare, desesperada, va acabar llençant el nen pel balcó. 

Un reacció instintiva

Assegura Blanks que va ser una reacció instintiva. Alguna cosa li va dir que la mare estava a punt de llençar el nen. No s'ho va pensar, va córrer i va arribar just a temps, unes mil·lèsimes de segons abans que el nen impactés amb el terra el va poder agafar. De fet, la criatura va aterrar perfectament entre els braços de Blanks. 

Phillip Blanks   ABC7

L'ex Marine Phillip Blanks va aconseguir agafar un nen de 3 anys al que havien llençat pel balcó d'un tercer pis per salvar-lo d'un terrible incendi / ABC 7

La millor captura

A l'escena hi ha un altre home que també intenta agafar el nen i evitar que impacti contra el terra. L'antiga estrella del futbol americà no el veia segur, no se'n refiava. Aquest va ser un altre dels motius de la seva ràpida actuació: "El paio que estava allà amb mi semblava que no l'atraparia. Per això em vaig decidit a intervenir. Només volia fer la millor recepció", ha explicat Blanks al canal de televisió ABC 7. 

Va sobreviure a la caiguda

El nen, de nom Jamison, va sobreviure a la caiguda. Ara està hospitalitzat guarint-se de les cremades. Quan els bombers van arribar al lloc dels fets, van aconseguir controlar l'incendi. Malauradament, una vegada apagat, van trobar a l'interior del pis el cos sense vida de la mare.

Rachael Long  Facebook

Rachel Long va aconseguir salvar el seu fill del brutal incendi que estava cremant el seu apartament llençant-lo pel balcó / Facebook

La veritable hareoïna

Una vegada la mare va llençar el Jamison pel balcó, va tornar a entrar a l'apartament per salvar la seva altra filla, la Roxanne. Ho va aconseguir però malauradament ella va morir. Es deia Rachel Long i tenia 30 anys.  "Ella és la veritable heroïna de la història perquè va fer el sacrifici final per salvar els seus fills", sentencia Blanks.