El passat 12 de novembre un helicòpter privat d'un sol motor va sobrevolar Barcelona, la capital de Catalunya. És un fet que està prohibit des de 1997: no es poden sobrevolar zones poblades amb aparells d'un sol motor, com era el cas. L'helicòpter va volar molt baix per la zona marítima, la zona de Glòries, Poblenou i va tornar a entrar al mar.

Es tracta, segons ha pogut saber ElCaso.cat, d'un helicòpter Robinson R-44 Raven II que el proppassat 12 de novembre, al voltant de les 10 del matí va arribar des de Mallorca amb dos ocupants. L'entrada de l'aparell sobre la ciutat de Barcelona va sorprendre a més d'un, tenint en compte el model d'helicòpter i les seves característiques, que no només estan prohibides per llei sinó que poden ser molt perillosos en cas d'avaria.

Vol molt perillós sobre Barcelona

Sobrevolar una zona amb gran aglomeració d'edificis i persones amb un aparell d'un sol motor és molt perillós. En el cas d'avaria, l'aparell es quedaria sense cap motor, un fet que provocaria un accident segur. Tots els vols que es fan sobre ciutats com Barcelona s'han de fer amb aparells amb doble motor, per seguretat.

Helicopter Barcelona

Imatge de l'helicòpter D-HAAX que va sobrevolar Barcelona el passat 12 de novembre / Jonas Braun - Flight Radar

Després de tenir coneixement d'aquests fets, els Mossos van realitzar diverses gestions per esbrinar les circumstàncies del vol i identificar l'aeronau. La policia catalana ha denunciat el pilot, de nacionalitat alemanya.

L'helicòpter venia de Mallorca

El vol provenia de Mallorca i va arribar a les 10 hores del matí amb dos ocupants a bord. Es tracta d'un Robinson R-44 Raven II amb matrícula D-HAAX i bandera alemanya, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

L'Agència Estatal de Seguridad Aérea ho investigarà

Amb aquesta informació, els agents van iniciar diverses gestions per esbrinar les circumstàncies del fet i es va aconseguir identificar l'aparell i els seus ocupants un dels quals era instructor de vol.

Amb aquesta informació, la Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) dels Mossos ha iniciat un atestat policial que serà tramès a l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA), que és autoritat competent en la matèria.