El ferri encallat fa un mes a la costa de Dénia, a la Marina Alta, està patint, i molt, les inclemències del greu temporal que afecta el centre del País Valencià i que ha deixat importants destrosses a poblacions com Ontinyent o Moixent. La nau està quedant totalment destrossada per la força de les onades, que l'empeny contra les roques, i ha començat a enfonsar-se.

El vaixell Pinar del Río, de la companyia Baleària, que es va haver de desallotjar fa prop d’un mes quan va encallar a tocar de l’escullera del port de Dénia, continua sense poder-se moure a tocar de les roques, tot i els plans per a retirar-lo i reparar-lo.

Unes tasques, però, que potser no s’acabaran fent: el nou temporal d’aquests dies ha fet que les roques de l’escullera destrossin bona part del vaixell, com es veu a les imatges a vista de dron que publica La Marina Plaza.

Risc que el vaixell quedi a la deriva

Després que el fort onatge provocat pel temporal apropés, encara més, el vaixell a les roques, ara està quedant destrossat: l’aigua entra dins de la nau per tot arreu i hi ha parts que se n’estan desprenent.

Tot i que els tècnics han assegurat el ferri per evitar que quedi a la deriva, la força del mar podria moure’l i fer que s’enfonsés o que quedés travessat a l’entrada del port de Dénia. De fet, aquest dijous al migdia, bona part de la popa del vaixell ja està sota l'aigua.

Els tècnics encarregats de les tasques de rescat asseguren que la nau encara es pot salvar i, un cop passat el temporal, analitzaran la situació.