La gota freda ha arribat a la Península aquest dimarts. S'espera que les tempestes i les pluges torrencials afectin diversos punts del llevant del país, tot i que ja s'han pogut veure algunes de les seves conseqüències.

Un tornado a les platges gaditanes

A Cadis els ciutadans han pogut veure un tornado just davant de les seves costes, al voltant de les 13.15 hores. El fenomen ha anat des de la platja de La Caleta fins a la de Bolonya.

Aquestes espectaculars imatges han impactat els gaditans, que han gravat el fenomen i l'han penjat a les xarxes socials.

L'Agència Estatal de Meteorologia apunta que la gota freda portarà, a més, pluges durant tot el matí que s'estendran fins a les sis de la tarda, informa el Diario de Cádiz.

Es tracta d'una màniga marina

El que han pogut veure els veïns de Cadis és un fenomen que es coneix com a màniga marina: es diferencia dels tornados comuns perquè no toca terra, sinó que es produeix sobre el mar.

A més, la màniga marina s'ha produït en tres llocs diferents: una a Bolonya, una a Chiclana i una altra a Cadis ciutat.

Aquest tornado ha durat uns deu minuts, i no ha causat cap dany, segons indica el Portal de Cádiz.

Un temporal que s'estendrà fins a mitjans de setmana

Aquest dimarts la gota freda ha fet baixar les temperatures màximes a la província de Cadis, tot i que les mínimes s'han mantingut. Les ventades es concentren, principalment, a l'oest i augmenten a l'Estret.

Aquest temps continuarà fins al dimecres i el dijous, tot i que s'espera que millori des de meitats de setmana fins al cap de setmana.