Els conductors que circulaven aquest dimarts per la carretera entre Ronda i Sant Pere d'Alcántara, a Màlaga, s'han vist sorpresos per una intensa pedregada. Tot i la força de la calamarsa, no hi ha hagut incidents greus.

Acostuma a nevar i a pedregar

La zona on s'ha produït és propensa a aquest tipus de fenòmens meteorològics, ja que es troba al Parc Natural de la Sierra de las Nieves. Quan arriba la temporada, acostuma a nevar i a caure pedra de forma habitual.

Aquesta és la primera pedregada que es registra des que ha arribat la gota freda. Tot i això, l'Ajuntament de Ronda assegura que no hi ha hagut incidents greus.

La capital, també afectada

A Màlaga ciutat ha plogut amb molta força aquest migdia, informa el Diario Sur. Tot i que la intensitat varia segons la zona, els malaguenys han patit pedregades lleus o pluges torrencials amb trons.

Al principi de la tarda, passades les tres, el sol ha tornat a deixar-se veure en moltes de les zones que han patit la DANA, tot i que les pluges continuen de forma intermitent.

AEMET activa l'avís groc

L'Agencia Estatal de Meteorologia ha activat l'avís groc per les fortes ventades des de les 15.00 hores fins a les 22.00. A Màlaga capital, Axarquía i Costa del Sol, a més, les pluges podrien provocar onades de fins a tres metres.

Dimecres continua el temporal

La inestabilitat meteorològica continuarà el dimecres, on bona part del país patirà els efectes de la gota freda.

A Màlaga, la probabilitat de pluja és elevada. Segons informa Diario Sur, a partir de les 12.00 hores i fins ben entrada la tarda, cauran xàfecs a la capital. A més, també baixaran les temperatures, que quedaran entre els 13 i els 19 graus.