Si fa uns mesos vam conèixer una mena de gos robot que patrullava pels principals parcs de Singapur amb la finalitat de recordar als vianants que calia respectar les mesures de distanciament per lluitar contra el coronavirus, ara s'ha pogut veure aquest curiós model fent una feina ben diferents: servir cerveses en una terrassa de Sevilla. Com era d'esperar, la iniciativa ha creat expectació més enllà de la capital andalusa.

Spot, un gos robot que serveix cerveses als bars

El robot s'ha batejat com Spot i ha fet de cambrer al gastrobar La Gitana Loca, ubicat a la Cuesta del Rosario de Sevilla. Es tracta d'unes proves que ha dut a terme l'empresa local Macco Robotics en col·laboració amb Boston Dynamics (els desenvolupadors d’aquest curiós model de robot). L'objectiu de les proves és el de comprovar les utilitats d'aquest model de robot per al sector de l'hostaleria.

La prova no es va allargar més d'una hora del passat el passat diumenge, però ha estat suficient perquè les fotografies i vídeos de l’Spot servint canyes s'hagin fet virals a les xarxes socials. No és d'estranyar ja que amb la seva aparença és impossible que passi inadvertit.

Amb el seu color groc llampant i una mena de safata instal·lada sobre la seva esquena carregada d'ampolles de cervesa, l'Spot es mou per les taules amb les seves quatre potes robòtiques, sorprenent tan a clients com als que passen pel davant de la terrassa del gastrobar.  Nombroses d'aquestes persones no van dubtar a treure el seu mòbil per gravar l'escena i penjar-la a les xarxes socials acompanyades de comentaris divertits.

Tot i l'expectació que ha creat l’Spot, les opcions de que aquest model de cambrer robòtic s'estengui pels bars del nostre país són escasses a dia d'avui tenint en compte el preu que cada unitat: 80.000 euros

No és la primera vegada que el bar utilitza robots per servir cerveses

No és la primera vegada que el gastrobar La Gitana Loca aconsegueix una bona campanya de promoció a les xarxes socials gràcies a l'ús de robots per fer de cambrers. Fa uns mesos ja va incorporar un braç mecànic que servia cerveses i que ja van crear un important impacte més enllà de Sevilla.