La mascareta és obligatòria en el transport públic, metro i autobús, també pels viatges en tren i en avió. No és per caprici o per estètica, és una mesura de seguretat important per evitar qualsevol risc de propagació del coronavirus. I això es pot repetir, i repetir i repetir... i encara hi ha gent que no ho entén i que fa el que li dona la gana.

La "senyora" es nega a posar-se la mascareta 

És el cas d’una passatgera del vol d’American Airlines d’Ohio a Carolina del Nord del passat 19 de juliol. La dona es va negar a posar-se la mascareta, tot i els precs de la tripulació. Finalment, aquesta no va tenir més remei que convidar-la a marxar, és a dir, la va fer fora.

Una altra passatgera va gravar el moment amb vídeo i el va publicar a les xarxes socials.

 

La reacció dels passatgers

En el vídeo es veu com la dona, amb cara de pocs amics, comença a agafar les seves pertinences (la de bosses que porta). Quan la “senyora” es disposa a marxar, la reacció de la resta de passatgers és espontània: comencen a aplaudir. S’escolta també a una passatgera que crida: "Marxa, que hem d'agafar més vols!".

Jordan Slade, la passatgera que ho va gravar tot va explicar posteriorment que la dona ja feia estona que estava discutint amb la tripulació pel tema de la mascareta, exigia embarcar la primera i estava “fent una escena”, va assegurar Slade al Daily Mail.

Mujer expulsada avión / Twitter

La dona, molt enfadada, va haver de baixar de l'avió perquè es va negar a posar-se la mascareta / Twitter

Tal i com es veu al final del vídeo, la passatgera enfadada, abans d’abandonar l’avió es va girar i va dir: "Podeu aplaudir tot el que vulgueu". Efectivament, aplaudir és lliure i no fa mal a ningú, dur la mascareta és obligatori i si no es porta, es posa en risc la vida dels altres.