Hi ha gent que sembla haver entrat a la Fase 5.892. És el cas d'un parella de Telde (Gran Canària) que es va negar a posar-se la mascareta en entrar a un autobús, quan és del tot obligatori el seu ús en el transport públic. 

Sense mascareta i sense pagar

Els fets van passar la matinada de diumenge, quan un home que no duia mascareta, i la seva parella, que sí la portava, van voler pujar a un autobús. El conductor, en veure que l'home no tenia cap intenció de rectificar la seva actitud, va demanar-li que se la posés. El passatger no només es va negar sinó que va fer saber que tampoc pagaria el viatge. Aleshores va iniciar-se una forta discussió entre la parella, tots dos amb antecedents policials, i el conductor. 

Un parella amb antecedents

Alertats per algun dels passatgers, la Policía Nacional es va presentar als llocs dels fets. En un primer moment els agents van intentar fer entrar en raó a l'home. Va ser inútil. De fet, va acabar enfrentant-se als agents. L'home va acabar sent detingut com a presumpte autor d'un delicte de desobediència i un altre d'amenaça. La dona, que en cap moment va deixar d'insultar i amenaçar el conductor, va ser detinguda per un delicte de desobediència. Tots dos tenien antecedents policials.