Les càmeres de seguretat del centre comercial Les Gavarres han captat el moment just de l'explosió a la zona sud del complex químic de Tarragonaconcretament al terme municipal de la Canonja. 

Un mort, vuit ferits i un desaparegut

Protecció Civil ha confirmat aquest dimarts a la tarda que, almenys, hi ha un mort per l'esfondrament de part d'un edifici de cinc plantes, a la plaça García Lorca de Torreforta, un barri de Tarragona molt pròxim a la zona de l'explosió. A més, vuit persones han resultat ferides greus amb diagnòstics diversos.

Un dels ferits està en estat crític, i un altre molt greu a la unitat de cremats de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona. D'altra banda, hi ha un ferit menys greu, que ha estat traslladat a l'hospital Joan XXIII.

Dues persones menys lleus han estat desplaçades a l'hospital Sant Joan de Reus, i la resta han estat donades d'alta in situ. Els ferits són tots personal de l'empresa.​

Un desaparegut

Hi ha un desaparegut a l'accident, segons han confirmat fonts del Departament d'Interior. Més de 20 dotacions de bombers, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d'Esquadra estan treballant a la zona.

Les estructures de la planta estan molt danyades, i això fa que la recerca de la persona sigui difícil. Segons s'ha pogut saber, el desaparegut és part del personal de l'empresa afectada. 

No s'han activat les sirenes d'alarma

En un primer moment, Protecció Civil ha demanat als ciutadans de la Canonja i Vila-seca que es confinessin preventivament fins a saber l'abast de l'accident químic

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que, instants abans de començar a fer sonar les sirenes d'alarma que avisen de risc químic, s'ha rebut l'informe de toxicitat dels bombers i s'ha determinat que no era necessari.

A més, Protecció Civil ha desactivat el confinament hores després de l'explosió. "Es pot respirar tranquil·lament, però es recomana quedar-se a casa", ha explicat Buch.

Circulació tallada a les carreteres

Protecció Civil demana evitar circular per la carretera N-340, la C-31b i l'enllaç T-315 amb l'A-7 a Reus, ja que es podrien veure afectades per l'incendi. Per una altra banda, des de la torre de control de l'aeroport de Reus sol·liciten al tràfic aeri que no sobrevoli la zona.

El servei també demana seguir en tot moment les indicacions dels cossos d'emergència.