La Policia Nacional ha detingut tres joves, un de major d'edat i dos de menors, que havien assaltat dues botigues de telefonia a plena llum del dia a Saragossa, ha informat la Direcció Superior d'Aragó.

Els fets van passar dimecres passat, 30 d'octubre, a les 11.00 hores, quan dues persones van entrar en un establiment, van trencar un expositor i van robar diversos terminals mòbils fugint a gran velocitat en un cotxe on els esperava una altra persona.

El mateix dia, dues hores més tard, els mateixos joves van irrompre en un nou establiment i, després d'arrencar un expositor, es van apoderar de terminals mòbils. Una Unitat de Subsòl de la Direcció Superior d'Aragó, que es trobava en el carrer pel qual fugien, va reconèixer el vehicle sospitós amb tres ocupants al seu interior i van provar d'interceptar-lo.

Llavors, el cotxe va emprendre la fugida a gran velocitat, creuant semàfors en vermell, havent d'apartar-se els vianants per evitar ser atropellats, i iniciant-se així una persecució. En un moment donat, els agents van sortir de la furgoneta policial i van demanar en repetides ocasions al conductor que aturés el vehicle, però va fer cas omís, tenint fins i tot els agents que apartar-se per evitar ser atropellats.

Els joves van fugir a gran velocitat, posant en perill els vianants

 

L'helicòpter de la Policia Nacional, conegut com a Còndor, va indicar als vehicles patrulla la ubicació dels fugits. La persecució va continuar en direcció a l'autovia A-2 fins que el turisme en el qual fugien els autors es va desviar cap a un polígon industrial, moment en què una patrulla va creuar el seu cotxe policial i va aconseguir detenir-los.

Els policies van recuperar els telèfons mòbils sostrets, uns dins del vehicle i altres de llançats per la finestreta durant l'escapada, si bé l'helicòpter es va adonar de la maniobra i va indicar el lloc on es trobaven els efectes.

Antecedents

Després de diverses gestions, els investigadors han esbrinat que els dos menors són els autors de diversos delictes de furt, robatori amb força i robatoris amb violència i intimidació de diversos telèfons mòbils d'alta gamma en botigues d'electrònica situades a les ciutats de Saragossa, Leganés (Madrid) i Talavera de la Reina i Illescas (Toledo).

El detingut major d'edat ha estat posat a disposició de l'autoritat judicial competent aquest dijous, sent lliurats en custòdia els dos menors, cada un al seu responsable legal.