La Policia d'Andorra ha detingut aquesta nit un home que s'havia escapat de la presó de Comella, al Principat, aprofitant una estona de pati. Més de 90 agents de la policia del país dels Pirineus van desplegar l'operatiu Gàbia per evitar que l'escapolit pogués sortir del país, tal com detalla el Diari d'Andorra, que n'ha avançat la informació i n'ha publicat un vídeo.

Es va desplegar un operatiu espectacular i de pel·lícula per tot el país i des dels comptes oficials del Govern d'Andorra es van difondre imatges de l'home que s'havia pogut escapar de la presó.

Un espanyol de 41 anys

L'home s'havia escapat del centre penitenciari a les cinc de la tarda i va ser al voltant de les vuit del vespre que va poder ser tornat a detenir José Luis Tribaldo, de nacionalitat espanyola, de 41 anys i acusat d'un robatori en un restaurant d'Andorra.

detingut andorra

José Luis Tribaldo, l'home detingut per la Policia d'Andorra. 

Finalment agents d'intervenció de la policia andorrana el va poder detenir a la llera del riu Valira i allà els Bombers el van poder evacuar i ser traslladat a l'hospital, on es recupera de les ferides que li va causar la fugida. Abans, havia estat un gos de pista que li havia seguit el rastre fins a la zona on la policia el va trobar.

Saltant una tanca sense vigilància

Les autoritats andorranes asseguren que l'home es va poder escapar de la presó saltant una tanca que no té vigilància directa des dels punts de control de la presó.

La policia d'Andorra no creu que Tribaldo tingués cap ajuda externa per escapar-se, tot i que s'ha obert una investigació per poder-ho aclarir. Que s'escapés a peu i sol, fa pensar que va actuar sol i que volia aconseguir travessar la frontera sense ajuda de cap còmplice.