Les xarxes socials s'han omplert de comentaris de suport i frustració davant el vídeo denúncia de l'Erik, un noi de 21 anys que no va poder entrar a una discoteca pel seu color de pell.

Els fets van passar el 2 de novembre, a la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès (Sabadell). El noi portava el DNI i la roba adequats al codi del club, però no el van deixar passar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Esto fue lo que me ocurrió la pasada noche, en la discoteca mencionada. (no puedo etiquetar les, debido a que me han bloqueado). El problema no se encuentra, en qué te hagan salir del establecimiento, se encuentra en los modales de quien lo hace. Me parece denigrante, que nos sepamos de memoria las discotecas, donde podemos entrar y en las que no. Independientemente de cómo vayas vestido. Parece ser que no importa si decides arreglarte o no, porque no entras si no quieren. Me parece un acto racista, por lo nombrado y por como cada semana son más las personas extranjeras o de cierto color de piel, que se sienten ofendidas con esta discoteca. Muchos me diréis, pero si tienen derecho de admisión, quizás si y quizás no. En su flyer, no pone que lo tengan y en la puerta del establecimiento tampoco y mucho menos pueden echarte sin explicarte su régimen dentro de esta política pauta por pauta. (Al fin y al cabo siempre es la excusa, las bambas. Cuando van todos con las mismas o sino el pelo, cuando ya me crece así de nacimiento). Solo me queda agradecer el apoyo de todos los que me habéis escrito y ayudado en el tema. Gracias!

A post shared by D E A D R O S E 🥀 (@blakeroses) on

Denúncia a les xarxes

El noi va gravar un vídeo la mateixa nit a les portes de la discoteca, després que el personal de seguretat no el deixés passar. Va penjar la denúncia a les seves xarxes, i milers d'usuaris han comentat i se n'han fet ressò. El clip ja acumula més de 300.000 reproduccions en totes les plataformes.

Li van donar l'excusa de que portava unes sabates "inadequades" (eren vambes blanques), però el noi manté, i mostra en el clip, que la resta dels nois que anaven com ell sí que estaven entrant.

No ha estat l'únic

És el segon cop que li passa això. Però aquest noi no ha estat l'única víctima del racisme més lamentable d'aquest local d'oci: Waka acumula un historial de casos semblants, amb mitja dotzena de denúncies.

A més, dos agents de seguretat van ser denunciats després que el 6 d'agost peguessin brutalment dos nois que s'intentaven colar a la discoteca. Segons un d'ells, els van fer fora per motius racistes.

La policia no ha fet res

Segons el testimoni de l'Erik, la decisió de no deixar-lo passar està basada en el seu color de pell. "Han passat moltes persones de pell blanca, jo estava entre ells, i m'han decidit 'xutar'. Tinc 21 anys, porto el DNI, vaig ben vestit i em sembla un acte racista", afirma el jove.

A més el noi assegura que els agents de la policia als qui va anar a explicar el que li havia passat li van dir que no el podien ajudar: "Perquè no m'han dit que em fan fora per ser negre", explica al vídeo.

Denúncia de la Generalitat

La Generalitat vol denunciar i portar a la Fiscalia el cas de la discoteca Waka. Segons ha dit el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani, el seu equip jurídic "estudiarà quines mesures es poden realitzar davant d'aquesta situació i ho posarà en coneixement de la Fiscalia contra delictes d'odi".

Per la seva banda, l'Erik assegura que "cada setmana són més les persones estrangeres o de cert color de pell les que se senten ofeses amb aquesta discoteca".