Nous enfrontaments al metro de Barcelona entre carteristes i passatgers que intenten fer-los fora o evitar que robin. La gran activitat dels carteristes, que fa mesos que està descontrolada, ha provocat que la ciutadania s'hagi organitzat per a combatre'ls, per evitar robatoris i per fer-los fora del transport públic.

Els últims casos s'han donat aquest dimecres, a la línia 5, la blava. La plataforma col·laborativa BCN Helpers, que alerta a Twitter d'agressions, robatoris i altres delictes, ha penjat dos vídeos en què es pot apreciar com els ciutadans s'han organitzat per evitar l'activitat dels lladres a l'interior del suburbà. Unes de les imatges s'han gravat a l'interior d'un dels trens:

Al vídeo es pot apreciar com un home, després d'evitar que un grup de carteristes robessin a uns nois, les avisa: "avui, aquí, en aquest metro no robaràs". El grup de lladres, entre els quals hi ha almenys dues dones, respon rient-se'n, dient-li que no entenen el català i insultant-lo a crit de "maricón".

L'altre vídeo publicat per la plataforma s'ha gravat ja fora del comboi, a l'estació de Diagonal:

Un altre grup de ciutadans ha perseguit un carterista fins a fer-lo fora del metro: en aquest cas, segons es pot sentir, el portaven seguint des de l'estació de Sagrada Família fins la de Diagonal.

El presumpte carterista, en veure's perseguit, però, ha escopit l'home que gravava el vídeo i, segons la plataforma, ha intentat agredir la noia que anava amb ell.

Els ciutadans es defensen de la plaga de carteristes

Els carteristes professionals s'han instal·lat, com una plaga, a la xarxa de metro i als carrers del centre de Barcelona, sense que ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d'Esquadra els puguin aturar, sumat a la inacció de la justícia, que torna a deixar-los al carrer poc després de la seva detenció.

Davant d'això, els ciutadans s'han agafat la justícia per la seva banda i han anat apareixent diversos vídeos a la xarxa on veïns de Barcelona, però també turistes, responen contra els carteristes.

Sovint, de manera violenta, com va passar fa dues setmanes a l'estació d'Espanya, quan un carterista va rebre una pallissa per part dels passatgers per recuperar un mòbil furtat, en un vídeo que va publicar ElCaso.cat.

Aquest mitjà també va avançar el vídeo en el qual es veien a dos turistes agredint un carterista a la zona del Forat de la Vergonya, al Gòtic de Barcelona. El van aturar quan els hi havia robat el mòbil. El carterista, en inferioritat numèrica, cridava: "policia".

La resposta ciutadana també s'ha vist a les xarxes socials, amb plataformes a Twitter com BCNHelpers o BCNRAR (Residents Against Robberies), que monitoritzen, a partir de les aportacions de la resta d'usuaris, els delictes que es detecten a la ciutat.