Els 17 ocupants, 12 passatgers i 5 tripulants, del ferri Eco Lux de la naviliera Baleària, que ahir a la nit cobria la ruta entre Eivissa i Formentera, han estat rescatats il·lesos després que el vaixell xoqués contra les roques de l'illot Castaví i quedés encallat amb una via d'aigua.

El ferri va xocar contra l'illot Castaví

Els fets han passat a les 21:30 hores quan el ferri Eco Llum que uneix les illes d'Eivissa a Formentera va xocar contres les roques de l'illot Castaví. La col·lisió va motivar l'activació dels protocols de seguretat i emergència des del primer moment, ha informat la companyia Baleària en un comunicat.

Fins al lloc es va desplaçar l'embarcació de Salvament Marítim Salvamar Markab, per dur a terme l'evacuació dels passatgers, que van arribar al port de la Savina de Formentera "sans i estalvis" al voltant de les 23:40 hores.

Un dels rescatats va patir hiportermia i ansietat

Finalment, va ser una embarcació pneumàtica semirígida tripulada per personal de Baleària, la que va traslladar als passatgers, ja que el vaixell de Salvamar Markab no podia accedir fins al fast ferri.

Al port els esperava un dispositiu d'emergències que va atendre tots els passatgers al lloc sense necessitat de realitzar cap trasllat a l'hospital. Un dels passatgers va patir hipotèrmia lleu i ansietat, ja que va arribar a llançar-se al mar després de l'accident, ha informat el servei d'emergències.

Treballs de reflotació del vaixell

Baleària ha informat que s'espera que les condicions meteorològiques millorin per poder inspeccionar els danys que ha patit l'embarcació.

Ahir a la nit, ja es va realitzar una primera inspecció amb l'ajuda dels bussejadors i es va constatar que no s'havia produït cap abocament d'hidrocarburs. Ara la naviliera espera reunir-se i coordinar-se amb Capitania Marítima i l'empresa de bussejadors per traçar un pla de reflotació del vaixell.