La rebuda d'una gossa a la seva propietària astronauta després d'un any sense veure's ha commogut a les xarxes socials. Aquests animals poden recordar a una persona tota la vida i, per això, la gosseta no va poder contenir l'emoció.

Primera caminada femenina

Cristina Koch es va convertir el desembre passat en l'astronauta que més temps havia passat en l'espai, passant 328 dies en l'Estacion Espacial Internacional (ISS), i la primera dona en realitzar una caminada espacial.

Quan faltaven pocs dies per fer un any, els organitzadors de l'expedició espacial van decidir acabar amb la missió. Així, els astronautes es van desacoplar de la nau i, després de quatre hores de viatge, van arribar a la Terra, on van ser rebuts com autèntics herois i heroïnes.

Nervis, salts i petons

Tanmateix, la rebuda més emocionant que va viure Koch va ser la de la seva gosseta. En el vídeo, que va gravar un familiar, es veu com la gossa està nerviosa, amb les potes recolzades en la porta de vidre, mentre veu apropar-se a la seva amiga.

Quan obre la porta, l'animal no dubta ni un segon i es llença sobre ella. Després comença a fer voltes sobre si mateixa, a bordar i a moure la cua frenèticament, sense parar quieta ni un moment.

Koch, emocionada, s'agenolla per abraçar la seva fidel companya i ella aprofita per llepar-li la cara. "No estic segura de qui estava més emocionada. M'alegra molt que ella em recordi després d'un any", escriu a la publicació.

5 milions de reproduccions

Davant d'aquesta bonica escena, molts han explicat el perquè de l'emoció: la memòria dels gossos no és com la dels humans. Ells compten amb memòria a curt termini i a llarg termini, és a dir que encara que visquin el present també són capaços de recordar a una persona tota la seva vida, segons recull Cadena Ser.

És per això que quan la gosseta va veure la seva propietària, la va reconèixer de seguida i no va poder contenir l'emoció.

El vídeo s'ha fet viral a les xarxes socials, acumulant cinc milions de reproduccions. Molts usuaris han demanat a les diferents agències espacials que pugin més vídeos d'aquest tipus, mostrant el costat més humà i proper dels astronautes retrobant-se amb els seus millors amics.