La DGT ha compartit una de les últimes bogeries captades per l’helicòpter Pegasus. L'objectiu és prevenir noves acccions gairebé suïcides a les carreteres convencionals, on es perden més vides cada any i on es produeixen els accidents més greus, especialment en avançaments temeraris

La DGT mostra una de les bogeries captades per Pegasus

Les càmeres de l'helicòpter Pegasus de la DGT han captat l'avançament en el qual s'aprecia com un turisme avança a diversos cotxes en una carretera secundària,  exposant als altres conductors a un perill del tot innecessari. Les imatges que ha mostrat ara la DGT, i que van ser gravades aquest estiu, són un clar exemple del perill que impliquen aquestes temeritats.

El protagonista de l'última temeraritat va perdre’s alguna lliçó. Va efectuar un avançament irresponsable i, a sobre, va estar a punt de provocar una tragèdia. Per sort, el cotxe que anava de front es va apartar a la vorera per evitar un xoc frontal amb el turisme implicat. Les conseqüències d'un accident d'aquestes característiques ens les podem imaginar. 

La DGT ha aprofitat per advertir el perill de les carreteres convencionals que, tot i ser les menys transitades, es van cobrar 800 vides el 2019, dels 1.098 morts en accidents de trànsit durant l’any passat. 

La DGT denuncia un adelantamiento temerario / Pixabay

La DGT denuncia un avançament temerari / Pixabay

La DGT adverteix sobre els avançaments temeraris

La DGT ens recorda una norma tan òbvia com la de respectar la línia contínua i la senyalització vertical. De fet, la línia contínua existeix perquè en aquest tram preval alguna raó per la qual no hauríem d’avançar, sigui una zona sense visibilitat o una intersecció. Però sovint el sentit comú, al volant, s’esvaeix.