La segona nit de la festa major de Sabadell, al Vallès Occidental, ha acabat amb forts incidents. Concretament, hi ha hagut una batalla campal contra la policia, que volia desallotjar, al final de la festa, la zona del llac del parc de Catalunya.

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones i hi ha quatre policies ferits, dels quals tres hauran d'estar de baixa, asseguren fonts policials a ElCaso.cat.

Els incidents han començat cap a dos quarts de sis del matí quan la policia ha anat a desallotjar un grup nombrós de joves que continuaven la festa i consumien begudes alcohòliques a la zona del llac del parc de Catalunya, a tocar de l'avinguda Francesc Macià. 

Les persones que hi havia, però, s'han negat a marxar i, davant de la pressió policial, han començat a tirar objectes, com ara ampolles de vidre, als agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Sabadell, mentre els escridassaven i els insultaven.

Amenaces, insults i contenidors cremats

Tal com es veu en les imatges que ha gravat un dels participants als aldarulls, els policies han rebut tot tipus d'insults i amenaces: "muerte", "jodeos, maricones" o "hijos de puta", entre els més destacats. Al llançament d'objectes s'hi ha sumat la crema de diversos contenidors.

Al final dels incidents, nou joves han estat detinguts per desordres públics i a tres d'ells també se'ls imputa el delicte d'atemptat a l'autoritat i passaran a disposició judicial.