Nou vídeo de violència policial contra un detingut a Catalunya. La Policia Local de Lloret de Mar, a la comarca de la Selva, ha obert una investigació per aclarir com va ser la detenció d'un lladre que es va fer aquest diumenge.

La Prefectura vol saber si els agents que van intervenir en la detenció van actuar de manera correcta. Segons han explicat fonts municipals, els agents van ser requerits després de rebre l'avís que l'home detingut havia robat, presumptament, dos cartons de vi d'una botiga.

Van retenir el jove lladre

Els responsables del supermercat van retenir el jove, de 23 anys, fins que va arribar la policia. El noi es va posar violent durant la detenció i va increpar els agents.

Tal com es pot veure al vídeo, al qual ha tingut accés ElCaso.cat, diversos agents de la policia del municipi van donar cops i van tirar a terra el jove per detenir-lo.

Vídeo de molta violència contra el lladre

A les imatges es veu molta violència dels agents contra el detingut i l'Ajuntament de Lloret ha decidit obrir una investigació interna per aclarir si els policies van actuar correctament.

La Policia Local també ha explicat que el jove, que va quedar detingut per robatori amb violència, desobediència, resistència i atemptat contra els agents de l'autoritat, va colpejar dos policies, que van resultar ferits per cops al cap i a la mà. El detingut també va haver de ser atès en un centre mèdic per contusions. Va quedar en llibertat amb càrrecs la mateixa tarda de diumenge.

"Justificada", segons l'Ajuntament de Lloret de Mar

El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Sais, ha avançat que queda clar que "l'actuació va ser justificada" per l'actitud violenta que tenia el jove. Ara, la investigació ha d'aclarir si va ser "proporcionada".

Apartat un agent de l'Arro dels Mossos a Barcelona

Aquesta investigació arriba just l'endemà que la Direcció General de la Policia hagués obert una investigació reservada per aclarir l'actuació d'un agent de l'Arro dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'un home a Barcelona.

Les imatges en vídeo mostren que el policia va colpejar i tirar a terra el jove per detenir-lo. De moment, s'ha apartat el policia del servei.