Detenir un lladre al centre de Barcelona es pot fer de moltes maneres. Ho pot fer la policia o les mateixes víctimes. Va ser el que va passar el passat 10 de setembre, vigília de la Diada, al bell mig de la ciutat de Barcelona, a la plaça de Sant Jaume.

Dos nois molt joves van robar a un grup de turistes. Fins aquí no hi hauria massa novetats. Aquests darrers mesos els robatoris a la capital de Catalunya s'han disparat un 30% en relació amb l'any passat.

Però la novetat d'aquest cas és que els turistes van ser més hàbils que els lladres i en van poder atrapar un. El van tirar a terra i el van tenir retingut fins que va arribar la policia. Mentre esperaven l'arribada dels Mossos no es van estar, com es veu en aquest vídeo al qual ha tingut accés ElCaso.cat, de propinar-li puntades de peu.

Un dels lladres es va escapar

Tot i que un dels lladres va poder ser detingut -i deixat en llibertat al cap de poques hores- un altre dels lladres sí que es va poder escapar amb el botí que havia furtat als turistes. No ha transcendit el valor dels objectes robats ni tampoc si el lladre que apareix a les imatges va denunciar als turistes per les puntades de peu. Un capítol més de la guerra diària dels carteristes al centre de Barcelona.