Els carrers de Sevilla han estat l'escenari d'una espectacular persecució al conductor d'una furgoneta des de la qual es van llançar, mentre anava a tota velocitat, a tres homes, dels quals un va acabar morint.

Els fets van passar aquest diumenge cap a les cinc de la tarda. Un ciutadà va alertar la policia que havia vist com, en plena carretera A-480, en Sanlúcar de Barrameda (Cadis), una furgoneta que circulava al costat d'un turisme havia tirat a la via tres homes. La Guàrdia Civil es va posar en marxa per intentar localitzar aquestes tres persones i per interceptar la furgoneta i el cotxe.

En arribar al lloc, els agents es van trobar que un dels homes estava mort i els altres dos es trobaven en estat greu i van ser traslladats d'urgència a un hospital de Cadis.

Un guàrdia fora de servei, clau

Mentrestant, un guàrdia civil fora de servei que portava amb cotxe al seu fill a realitzar un examen d'ingrés al cos va veure com els dos vehicles, el cotxe i la furgoneta, l'avançaven a gran velocitat en direcció a Sevilla i va alertar el dispositiu.

L'agent va accelerar i es va situar darrere dels dos vehicles, comunicant les seves posicions. Gràcies a aquesta acció, diverses patrulles van poder interceptar al turisme a la carretera A-66 i detenir els seus quatre ocupants, tots homes i de nacionalitat estrangera.

Persecució pels carrers de Sevilla

Més tard, la policia local de Sevilla va localitzar la furgoneta en la qual viatjava un altre home. Després d'una persecució pels carrers de la capital andalusa, l'home, que portava una arma llarga al vehicle, va intentar fugir a peu, i després d'una breu carrera els agents van efectuar trets a l'aire per reduir-lo i detenir-lo.

En total, més de 20 patrulles de la Guàrdia Civil, diverses dotacions de Policia Local i de la Policia Nacional van participar en la persecució. Els detinguts van ser traslladats a la Comandància de la Guàrdia Civil, on s'instrueixen les diligències per aclarir els fets.

La Guàrdia Civil s'ha negat a donar més detalls del cas per motius de seguretat, i ha destacat la gran valentia de l'agent gadità que va participar en la persecució mentre era fora de servei.