El jutge de l'Audiència Nacional Alejandro Abascal ha ordenat l'ingrés a presó dels tres homes que la Policia Nacional ha detingut aquest cap de setmana a Barcelona per la seva presumpta relació amb el terrorisme gihadista.

Agents de la Brigada Provincial de Información de Barcelona i la Comisaría General de Información de la Policía Nacional, amb la col·laboració d'efectius de la UIP de la mateixa policia, van assaltar un pis de la Barceloneta per detenir un jove, aquest dissabte al vespre. Es tracta d'un combatent del Daesh que havia retornat, un dels factors de risc més greus als quals s'ha d'enfrontar la seguretat pública els darrers anys. S'han detingut dues persones més.

Tres detinguts

Els tres detinguts són tres homes joves, d'entre 23 i 35 anys, de nacionalitats marroquina, algeriana i líbia, segons fonts de la lluita antiterrorista. El jutge els acusa, als tres que han ingressat a presó, d'un presumpte delicte de pertinença a grup terrorista.

Es tracta de Merouane Ben Ouare, Sami Ben Ahmed i Omar Akbi. El primer, de nacionalitat algeriana és un combatent del Daesh que va retornar a Catalunya i de qui no es descarta que estigués preparant accions terroristes concretes a Barcelona.

Secret de sumari

Els altres dos detinguts, que la policia també vincula al terrorisme, són un seguidor i un membre de l'aparell logístic. La investigació del cas, segons ha detallat l'Audiència Nacional, segueix sota secret de sumari.

Barcelona, epicentre del terrorisme islamista

Barcelona s'ha convertit els darrers mesos en un pol d'atracció de persones vinculades a l'islamista radical i terrorista. 

Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han fet diverses detencions de terroristes a Catalunya i concretament a Barcelona. El país, com la resta de l'Estat, segueix en nivell d'alerta terrorista 4 sobre 5.