La pell de gallina i els ulls com a plats. Així es va veure un turista britànic quan va descobrir el que semblava una cuca mutant: una criatura de vuit potes entre aranya i escorpí.

Aquest descobriment, esgarrifós i curiós alhora, el va fer Pedro Goss, de 18 anys, al Parc Nacional Royal Natal de Sud-Àfrica. El jove va veure la misteriosa criatura movent-se i remenant a un racó del parc, i va decidir gravar-ho.

Ni aranya, ni escorpí

Goss va decidir gravar l'animal, que no tenia clar què era. "Estava passejant pel parc, per un camí de fang sec, vorejant les muntanyes. De sobte, vaig veure una cosa molt estranya movent-se pel camí", ha narrat el noi al Mirror.

Va pensar que era una aranya amb aspecte d'escorpí, però es va adonar que no era així i va intentar investigar amb quin tipus de criatura mitològica (o mutant, o extraterrestre) s'havia trobat.

La solució: una espècie pròpia

El president del Club de l'Aranya de Sud Àfrica, Astri Leroy, ha aparegut en escena per posar una mica de llum a les preguntes dels curiosos d'arreu: és un animal (no mutant) que es diu solífug, un petit predador ferotge (que la mida no enganyi).

Tenen molta gana i no dubtaran a usar la seva força

Segons l'expert, aquestes bèsties tenen un gran índex metabòlic, per la qual cosa han de menjar molt. Així que si poden, atacaran qualsevol mena d'insecte i animaló petit, sigui vertebrat o invertebrat.

I avisa: "No tenen verí, però són ràpids i forts, i tenen un joc de mandíbules en forma de tisora petites i afilades".

Se sentia amenaçat

Al vídeo es pot veure com el solífug intenta amagar-se a terra, una cosa que, segons Leroy, és típica quan aquestes criatures se senten amenaçades. I és que aquests animals no hi veuen bé: "els seus pèls són òrgans sensorials que noten les vibracions", assegura l'expert.

El descobridor, encantat amb la seva troballa

Hi ha qui s'hagués tirat per un precipici en veure la bèstia, però per a Goss va ser una experiència enriquidora: "Sent de Londres, va ser una gran oportunitat per a mi de veure altres formes de vida salvatge, més enllà dels coloms, les gavines o les rates de metro", assegura.