Agents dels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han detingut a Madrid set persones, sis de nacionalitat espanyola i una de marroquina, com a presumptes autors d’un robatori amb força en un taller de joieria de Barcelona i per pertinença a Grup Criminal.

Robatori en un taller de joieria de Barcelona

Al febrer d’aquest any es va produir un robatori amb força en un taller de joieria de Barcelona. Els lladres van manipular el sistema d'alarma, van desactivar els sensors d’algunes zones del local  i van dur a terme un butró per poder accedir al taller.

Els autor del robatori tenien informació privilegiada sobre el taller

Un cop dins van violentar una cambra cuirassada de més de 10 centímetres de gruix amb una corona circular per a formigó i van accedir a les dues caixes fortes que van fracturar amb l’ús d’un bufador. Els lladres tenien un alt grau d’experiència pel que fa a la desactivació remota i inhibidors de freqüència.

Els autors del robatori disposaven d’informació privilegiada sobre el taller de joieria: tant de la seva distribució com dels elements de seguretat disponibles i el material de gran valor que contenia el seu interior. Després de catorze hores els lladres van aconseguir forçar la cambra cuirassada i les caixes fortes. Es van endur peces de joieria, rellotges i diners per valor d’uns dos milions d'euros.

Investigació policial

Després de complexes gestions d'investigació els agents van poder relacionar una sèrie de persones i vehicles amb el robatori objecte de les indagacions policials. Es tractava de persones especialitzades en els robatoris amb força en tallers de joieria i empreses.

Connexió dels delinqüents entre Madrid i Barcelona

Aquests delinqüents estaven establerts a la zona de Madrid i alguns tenien antecedents per robatoris anteriors de característiques similars. Fins i tot havien assaltat un dipòsit judicial de drogues per sostreure les substàncies estupefaents que hi havia emmagatzemades.

Arran d'aquesta connexió entre Barcelona i Madrid es van activar els mecanismes habituals de coordinació policial entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional i es va establir un equip conjunt d'investigació.

El 9 d’octubre el jutjat d’Instrucció 9 de Barcelona va autoritzar les entrades i escorcolls als domicilis dels investigats. L’operatiu es va dur a terme a Madrid i va comportar la detenció de set persones i la intervenció de material  que actualment s’està analitzant. El botí sostret de moment no s’ha pogut recuperar. En els set escorcolls realitzats, sis en localitats de la comunitat de Madrid i un altre a Toledo, els policies  van intervenir 2.600 euros en efectiu i diversos rellotges de luxe.

Els arrestats van passar a disposició el dia 11 d’octubre i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.