El metge Jesús Candel, conegut a les xarxes socials com Spiriman, ha compartit un vídeo a YouTube on explica per què és important rentar-se les mans i quins productes maten al coronavirus. Es tracta del sabó i el lleixiu. Segons explica Candel, "el virus té una membrana que el protegeix i les glicoproteïnes, que són les que entren en contacte amb les nostres mucoses, als ulls o a la boca són el que ens infecta".

Però "el sabó trenca aquestes glicoproteïnes i deixa al virus a l'aire" diu Candel, fet que l'acaba matant. És per això que durant aquests dies i des de tots els àmbits s'està insistint en la importància de rentar-se les mans, "aigua, sabó, mans ben netes i anem matant al virus a poc a poc".

Extremar les precaucions

A més del sabó, Spiriman també ha explicat els beneficis del lleixiu a l'hora de matar al virus, "en una proporció de 50 mil·lilitres en 500 d'aigua serveix per matar al coronavirus en totes les superfícies, inclosos els vàters".

Candel ha insistit en que cal extremar les precaucions, ja que ens podem contagiar també a través de l'orina o els excrements, "aspirar les microgotes quan tirem de la cadena és com si ens esternudessin a la cara". 

Metge i youtuber

Recentment, Candel s'ha convertit en una de les cares conegudes d'entre els sanitaris involucrats en aquesta crisi. El vídeo acumula més de mig milió de visites i el seu canal de YouTube, on es mostra molt crític amb la gestió del govern, ja compta amb més de 250.000 subscriptors.