Segueix la recerca per trobar el perillós cocodril que aquest cap de setmana s'ha albirat a Simancas, a Valladolid, i que encara no ha pogut ser capturat. Un grup d'experts d'una associació que col·labora amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic s'ha sumat aquest dilluns a la recerca de l'animal.

A primera hora del matí s'han reprès les tasques per a trobar al rèptil, que també tracten de localitzar agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) i del Grup d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil, a més de la Policia Local de Simancas, tal com han explicat fonts del consistori d'aquest municipi de Valladolid.

S’han trobat petjades de l’animal

Un biòleg va identificar aquest diumenge petjades a la ribera de la confluència dels rius Duero i Pisuerga que poden correspondre a les d'un "cocodril del Nil", una espècie, la Crocodylus niloticus, considerada perillosa, però també espantadissa. Pot pesar uns 250 quilos i s'alimenta d'éssers vius.

Els experts pretenen rastrejar la zona amb precaució per a evitar que l'animal es desplaci fora de l'àrea d'uns cinc quilòmetres en la qual es considera que es mantindrà, si no és molestat, per a facilitar la seva captura. Per trobar al rèptil, que se suposa que mesura un metre i mig, també hi col·laboren biòlegs experts en aquesta mena d'animals.

Pot ser perillós

Els ajuntaments propers a la zona on s'ha vist l'animal han emès aquest diumenge diferents bans municipals per alertar a la població de la possible presència del cocodril en les ribes del riu. "Perill per l'existència d'un cocodril en la ribera del riu Duero" es pot llegir en el ban de l'alcalde de Villamarciel, Francisco Luengo.

Segons consta al document de l'ajuntament, s'avisa que l'animal podria haver-se escapat d'algun habitatge pròxim al riu on el tinguessin com a mascota, "podria resultar molt perillós" per a les persones, per la qual cosa es prega a la població que, fins a la seva captura, "extremi la precaució i no s'acostin al riu, especialment pescadors i piragüistes".