Milers de persones queden atrapades a l'interior dels seus cotxes a la M-30 i la M-40 de Madrid. L'exèrcit intervé ara per rescatar els vehicles encara encallats a la neu.

Centenars de cotxes atrapats 

Més de 1.000 persones van quedar atrapades ahir a la nit a les carreteres de les rodalies de Madrid. La M-30 i la M-40 van quedar totalment col·lapsades la passada nit de divendres i aquest matí encara hi queden centenars de cotxes per rescatar. També trams de les autovies A-4 i A-5 han quedat bloquejades.

Nieve carretera / Europa Press

Després de mil rescats, encara queden cotxes atrapats / Europa Press

L'Agència de Seguretat i Emergències Madrid ha declarat aquest matí que, encara que en alguns punts de la Comunitat de Madrid "s'està avançant i alliberant vehicles", queda encara "molta feina per fer". Fins al moment s'han realitzat més de 1.000 rescats.

Segons ha detallat el servei d'emergències al seu compte de Twitter, l'Equip de Resposta Logística Immediata de Voluntaris de Protecció Civil davant Emergències (ERIVE) està repartint mantes entre els afectats per la borrasca Filomena, que, a causa de l'estat de la calçada, segueixen sense poder circular.

Molts d'ells han estat traslladats temporalment a la seu de Telefónica

La Unitat Militar d'Emergència (UME) ha sortit aquesta matinada al rescat dels conductors i ocupants atrapats a Madrid a causa d'aquesta històrica nevada que afecta també diverses comunitats del centre peninsular.

També diverses dotacions dels bombers de la Comunitat de Madrid estan atenent incidències a les carreteres de la regió.

Madrid col·lapsa davant una nevada històrica

La DGT aconsella evitar desplaçaments en cotxe sempre que es pugui i informar-se prèviament de l'estat de les carreteres i de la situació meteorològica.

També recomana que, en cas de ser imprescindible la utilització del vehicle, es revisin pneumàtics, anticongelant i frens, a més de tenir la precaució d'omplir el dipòsit i portar cadenes, roba d'abric i un telèfon mòbil amb càrrega.

La capital espanyola arrenca el cap de setmana amb l'aeroport de Barajas tancat i inoperatiu i amb els trens de RENFE amb destinació o sortida des de Madrid, cancel·lats.

Els serveis de transport municipal també ha quedat sense funcionament i alguns conductors d'autobús encara esperen ser rescatats de l'interior del vehicle.

Aquestes peculiars incidències provocades per una inusual meteorologia han deixat imatges com aquesta, on els passatgers d'un autobús l'empenyen per desencallar-lo de la neu.