Cada dia hi ha desenes de robatoris al suburbà de Barcelona. Les dades a les quals ha tingut accés ElCaso.cat dels furts al Metro de Barcelona —tot i que no tots són denunciats- s'eleven a desenes i desenes cada dia. Els ciutadans responen per fer-los fora cansats de la ineficàcia policial i judicial contra els lladres.

Cada dia més lladres a Barcelona

Carteristes professionals s'han instal·lat a la xarxa d'aquest transport de la capital catalana, i pels carrers del centre, com una plaga que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra no poden aturar.

La falta d'agents i la proliferació d'aquests lladres, que causen molta inseguretat a Barcelona, eviten poder-hi posar fre. S'hi suma, però, la falta de contundència de la justícia, que tot i que els lladres siguin detinguts, abans d'acabar el torn del policia que els ha detingut, gairebé tornen a ser al carrer.

Canvi de paradigma: els ciutadans es defensen

Però els darrers dies s'ha vist un canvi de paradigma. Els ciutadans s'han agafat la justícia per la seva banda i s'han vist vídeos on veïns de Barcelona i turistes responen amb violència contra els carteristes. El primer vídeo que va sortir a la llum, avançat per ElCaso.cat, va ser la setmana passada a l'estació d'Espanya del Metro de Barcelona. Un carterista rebia els cops de diversos passatgers per recuperar un mòbil furtat.

Aquest mitjà també va avançar el vídeo en el qual es veien a dos turistes agredint un carterista a la zona del Forat de la Vergonya, al Gòtic de Barcelona. A cops el van aturar quan els hi havia robat el mòbil. El carterista, en inferioritat numèrica, cridava "policia".

Nova "intervenció" de ciutadans contra carteristes

En un nou vídeo que s'ha fet públic avui -a la part superior d'aquesta notícia-, dues persones aconsegueixen fer fora d'un vagó del Metro de Barcelona a carteristes al crit de "lladres" a l'estació de Badal. Quan han baixat un d'ells colpeja a un dels passatgers i llavors s'inicia una baralla. Ciutadans a cops de cinturó i de mà intenten fer fora als carteristes.

"Ajuda, són lladres" crida la persona que enregistra el vídeo i que l'ha penjat a les xarxes socials. Els carteristes, en grups de 3 o 4, circulen pel Metro buscant víctimes. No estan acostumats a trobar-se ciutadans que posen en risc la seva vida per defensar la cartera i el mòbil dels altres

Els altres vídeos dels atacs contra carteristes: