La festa major de Sant Julià de Lòria, la que aplega més públic - i, sobretot, joves - d'Andorra, ha acabat aquest dimarts després de dues nits amb diversos incidents. Els més greus, però, es van produir el mateix dimarts a la matinada, quan centenars de joves van enfrontar-se a la policia, van agredir diversos agents, van causar diversos danys a un cotxe patrulla i, fins i tot, van robar les claus d'un altre vehicle policial.

Després de tres dies de festa sense incidents destacats, dimarts, sobre les cinc de la matinada, els veïns de la plaça Laurèdia van trucar la policia perquè un centenar de joves eren al mig de la plaça seguint la festa i no deixaven passar els vehicles que circulaven, segons recull el Diari d'Andorra.

A pedrades contra les patrulles

Quan s'hi va presentar una patrulla, un parell de joves els van començar a insultar i a encarar-s'hi, i la resta de nois que hi havia a la plaça van sumar-s'hi. Quan els agents van anar a demanar explicacions als nois que havien iniciat el xivarri, la resta de joves els van insultar. Aleshores van començar el llançament de pedres i gots i els càntics, com "fills de puta" o "molta policia i poca diversió".

Les agressions van anar a més amb l'arribada d'altres patrulles, que també van rebre cops. Un dels cotxes de la policia andorrana va acabar amb els retrovisors trencats, i dos dels agents van rebre lesions per les empentes i el llançament d'objectes: un, amb una luxació a l'espatlla, i l'altre, amb una ferida al cap d'una pedrada. Aquest últim va haver de ser traslladat a un centre mèdic perquè li posessin diversos punts de sutura.

La policia va endur-se els dos instigadors de la protesta, dos joves de 21 i 22 anys i residents a Andorra, detinguts. Estan acusats de delictes contra la funció pública per les injúries, insults i amenaces als agents i per desobeïr-ne les ordres, i també de delictes contra el patrimoni pels danys que va patir el vehicle policial. La nit següent, i a partir de les imatges de l'incident, es va detenir un noi i es va encausar una noia menor d'edat per haver furtat les claus d'un vehicle de policia durant la batalla campal, segons Andorra Televisió.